Η Αστυνομία απαντά: Τι έγινε τελικά κατά το άλκοτεστ στην Επίτροπο Νομοθεσίας;

Δεν αρνήθηκε, αλλά έδωσε ανεπαρκές συμπληρωματικό δείγμα η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζεννέτου, η κρατικός αξιωματούχος που εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης και φέρεται να αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματικό δείγμα για εξέταση. 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου διευκρινίζει ότι η Επίτροπος είχε ακολουθήσει τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας, δηλαδή είχε μεταβή και στον τοπικό αστυνομικό σταθμό τροχαίας για να δώσει ακόμα δύο δείγματα, τα οποία όμως ήταν ανεπαρκή.

«Απλά η διατύπωση της γραπτής κατηγορίες που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα και με τη νομοθεσία, όπως αναφέρεται και στο συγκεκριμένο άρθρο 7, είναι αυτό της άρνησης ή αποφυγής παραχώρησης δείγματος», σημειώνει ο κ. Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου εξηγεί τη διαδικασία, αναφέροντας ότι αφού παρέλθουν 10 λεπτά από το προκαταρκτικό δείγμα που γίνεται στο δρόμο, θα πρέπει να μεταβή σε χώρο που υπάρχει τελική μηχανή εξέτασης και σε διάστημα τριών λεπτών πρέπει να παράσχει δύο δείγματα. Αν αυτά τα δύο δείγματα είναι ανεπαρκή, δηλαδή δεν φυσήξει ικανοποιητικά, τότε αυτό το πρόσωπο κατηγορείται για το αδίκημα της άρνησης ή αποφυγής παραχώρησης δείγματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *