Ήξεραν για τα επεισόδια, δεν έδρασαν άμεσα. Πληροφορίες για απώλεια ακοής σε 14χρονη λόγω των επεισοδίων

Εδώ και 10 ημέρες υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια στο ντέρμπι Απόλλωνα-ΑΕΛ αναφέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θορυβημένος από τα όσα εκτυλίχθησαν χθες το βράδυ, στέλνει το θέμα στο Υπουργικό.

Για το λόγο τον οποίο αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του αγωνά αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ενώ οι πληροφορίες του Alpha κάνουν λόγο για απώλεια ακοής που αποκόμισε 14χρονο κορίτσι που βρισκόταν στην κερκίδα του Απόλλωνα.

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα παρενέβη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, και παρόλο που καταστρώθηκε ειδικό πλάνο από την Αστυνομία στη βάση των πληροφοριών που υπήρχαν, όπως ανέφερε ο Υπουργός

Ανέμενα όλοι οι εμπλεκόμενοι να ενημερώσουν τους ταραξίες τους ότι δεν θα ανεχθούν να υλοποιηθούν οι πληροφορίες.

Εστίασε στο ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με συγκεκριμένη μορφή έξω από το Στάδιο, και όχι από δεκάδες ταραξίες, αλλά ήταν χιλιάδες που πήγαν με συγκεκριμένο σκοπό.

Καταλήγοντας με το ότι όσα έγιναν χθες στη Λεμεσό, θα συζητηθούν στο σημερινό Υπουργικό, ως επίσης θα υπάρξει και η απαραίτητη συνεννόηση με την ΚΟΠ.

«Γι’ αυτό δόθηκε η εντολή»
Για τον λόγο που δόθηκε η εντολή να μην ξεκινήσει ο αγώνας αναφέρθηκε στην εκπομπή ο εκπροσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου

«Από την στιγμή που είχαν εμφανιστεί όλα αυτά τα επικίνδυνα αντικείμενα στο στάδιο, ήταν πλέον επικίνδυνο για όλους τους φιλάθλους»

Ερωτηθείς για το κάτα πόσο τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν, να απέτυχαν ήδη εν τη γενέσει τους, ο κ. Ανδρέου απάντησε πως χρειάζεται χρόνος και δεν θα αποδώσουν καρπούς από τη μια μέρα στην άλλη. Ενώ παράλληλα, κάποια ήδη έδειξαν δείγματα γραφής, όπως είναι οι Αντιχλοαγωγικές ομάδες και οι έλεγχοι στις εισόδους των σταδίων.

Ενώ ξεκαθάρισε πως οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά, δεν πέρασαν από τις εισόδους, αλλά προϋπήρχαν εντός αυτού, πιθανόν από προηγούμενες ημέρες.

Πρόβλημα ακοής σε κοριτσάκι
Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του Alpha, Έρικα Καβάζη, η Αστυνομία έχει ενώπιον της μέχρι στιγμής, μια επίσημη καταγγελία. Και συγκεκριμένα από γυναίκα που βρισκόταν στην κερκίδα του Απόλλωνα, και της οποίας άρπαξε φωτιά το φούτερ της από ρίψη φωτοβολίδας, προκαλώντας της ελαφρά τραύματα.

Το κοριτσάκι που ήταν μαζί της δεν υπέστη τραυματισμό, ωστόσο της προκλήθηκε έντονος φόβος από τα όσα έβλεπε να εκτυλίσσονται δίπλα της.

Ενώ υπάρχουν και πληροφορίες στις Αρχές για ακόμα ένα παιδί 14 ετών που έχει απώλεια ακοής από κροτίδα που κτύπησε δίπλα του χωρίς μέχρι στιγμής να πάει κάποιος να καταγγείλει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *