Πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών και εγκληματικότα απο ορισμένους συνδέσμους φιλάθλων

Για εγκληματικότητα και διακίνηση ναρκωτικών από ορισμένους συνδέσμους φιλάθλων μίλησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, επισημαίνοντας ότι είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε και οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες δεν γίνεται να μην τα γνωρίζουν.

«Οι σύνδεσμοι φιλάθλων λειτουργούν ως εκκολαπτήρια εγκλήματος», σχολιάζει ο κ. Αντωνίου και μιλά για την κοινωνική διάσταση του θέματος και για διακίνηση ναρκωτικών ακόμα από αυτούς τους συνδέσμους φιλάθλων.

«Υπάρχουν ζητήματα εγκληματικότητας, υπάρχουν θέματα διακίνησης ναρκωτικών σε ορισμένους συνδέσμους φιλάθλων.»

Ο κ. Αντωνίου επεσήμανε ότι το μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και ανέφερε ότι στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ θα είναι παρών ο κ. Χαρτσιώτης, ώστε να μεταφέρει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ και στα σωματεία την πολιτική βούληση για συνεργασία για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο.

Εξήγησε ότι θα αφήσουν την ΚΟΠ και τα σωματεία να καθορίσουν τα του οίκου τους αλλά την ίδια ώρα, είναι αποφασισμένοι αν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις, η εκτελεστική εξουσία να αναλάβει πρωτοβουλίες σε δύο κατευθύνσεις, με άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση της βίας και εξεύρεση μόνιμων λύσεων.

«Πολλές φορές η κάθε πλευρά αποποιείται των ευθυνών της και επιρρίπτει την ευθύνη στην άλλη πλευρά, είναι όλοι συμμέτοχοι σε αυτό το σύστημα πραγμάτων και δεν αποκλείω και την κυβέρνηση, όλοι, και η Αστυνομία και η εκτελεστική εξουσία και η νομοθετική και τα σωματεία και οι ποδοσφαιρικές εταιρείες και οι σύνδεσμοι φιλάθλων.»

«Δεν είναι η λύση μας να κλείσουμε τα γήπεδα, είναι η έσχατη επιλογή, θα πάμε σε αυτή την επιλογή όμως δεν μπορεί να είναι η μόνιμη λύση, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια στον βαθμό που μπορούμε», τονίζει.

Ερωτηθείς αν ήταν πολιτική η απόφαση για διακοπή του αγώνα, ανέφερε το χρονικό της διακοπής του αγώνα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν είδε το τι συνέβαινε στο γήπεδο και όταν δέχθηκε μηνύματα από ανθρώπους που ήταν μέσα στο γήπεδο ότι κινδυνεύουν οικογένειες, επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησε να τον ενημερώσει για το τι συμβαίνει στο γήπεδο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επικοινώνησε με τον επικεφαλής αξιωματικό της ασφάλειας του γηπέδου, του μετέφερε την ανησυχία για τους κινδύνους που διατρέχουν οικογένειες και φίλαθλοι και τότε, ενώ η Αστυνομία, όταν άρχισε το επιχειρησιακό πλάνο έδωσε διαβεβαιώσεις ότι είχε τον έλεγχο, με την τροπή που πήραν τα πράγματα, μετά την ρίψη των φωτοβολίδων και κροτίδων, δεν μπορούσε να διασφαλίσει την ασφάλεια του κόσμου και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην αρχίσει ο αγώνας.»

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει απόδοση ευθυνών, λέει:

«Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι δεν υπήρξαν κενά όσον αφορά την αστυνόμευση γενικότερα, η Αστυνομία όμως δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα. Είχε 340 αστυνομικούς στο γήπεδο. Εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να ελέγξει τυχόν επεισόδια, με εμπλοκή περίπου 800 ατόμων.»

Όσον αφορά τη λήψη μέτρων, επανέλαβε ότι η έσχατη λύση η οποία όμως παραμένει στο τραπέζι είναι το κλείσιμο των γηπέδων, ωστόσο χρειάζεται η λήψη βιώσιμων και δραστικών μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *