Λούης Πατσαλίδης στο ecosmoscy. “Όχι η σάτιρα δεν έχει όρια”

Στο ecosmoscy, μίλησε ο Λουής Πατσαλίδης. Ο γνωστός κωμικός μίλησε για όλα, για την τηλεόραση , το stand up comedy αλλά και για το πολλά άλλα.

Ασχολείσαι με την τηλεόραση, εδώ και 10 χρόνια. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι αυτό;

-Χρειάζεται πάρα πολύ προετοιμασία. Όταν ασχολείσαι με το stand up comedy, που με το stand up , ασχολούμαι επαγγελματικά απο το 2006, είναι ένα επάγγελμα που δεν έχει ωράρια. Είναι ένα επάγγελμα που σε κάνει να σκέφτεσαι συνεχώς. Πέραν όμως τουτου, υπάρχει πάραπολύ δουλεία όσον αφορά την προετοιμασία της εκπομπής. Τους καλέσμένους, τα βιντεος, ποιος θα είναι ο καλεσμένος σου, η προετοιμασία τι ερωτήσεις θα του κάνεις, τα βίντεος που γυρίζουμε εξωτερικά μέσα στην εβδομάδα. Έτσι για να καταλάβεις βλέπουμε βίντεο πέντε άτομα και γράφουμε κείμενα άλλα τρία άτομα. Αυτό το πράγμα είναι κα΄τι που ακόμα και μετά το γύρισμα της εκπομπής, έγω θα πρέπει με το πέρας της εκπομπής, να ψάξω βίντεος για την επόμενη εβδομάδα.

– Παρακολουθείς αρκετά και την επικαιρότητα. Πέραν απο την σάτιρα που κάνεις, που αγγίζεις πολλά θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, πως βλέπεις γενικότερα τα πράγματα στην χώρα μας;

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα βλέπεις ότι συμβαίνουν λάθη. Το θέμα όμως είναι εαν μαθαίνεις απο τα λάθη σου. Εαν τα επαναλαμβάνεις τότε υπάρχει πρόβλήμα σοβαρό. Εαν μαθαίνεις απο τα λάθη, και τα διορθώνεις προχωρώντας παρακάτω, τότε βαδίζεις σωστά. Το θέμα είναι τι κάμνεις είτε για να προλάβεις το λάθος έιτε να το ελαχιστοποιήσεις.

-Η Σάτιρα Λούη έχει όρια;

H Σάτιρα σαν θεσμός, ή καλύτερα οποιαδήποτε μορφή τέχνης, είτε ειναι λογοτεχνία, είτε είναι ποιήση, είτε είναι ζωγραφίκη. δεν έχει όρια. Δεν μπορείς να την βάλεις σε καλούπια. Τα όρια μπαίνουν απο τον άνθρωπο που ασκεί την τέχνη, βάση των πεποιθήσεων του και των προσωπικών του πιστεύω. Όχι ο θεσμός της σάτιρας, όχι δεν έχει όρια. Μπορείς να σατιρίσεις, ό,τι θέλεις.

– Παρατηρείται το φαινόμενο να κάνουν άτομα που ασχολούνται για παράδειγμα με το instagramm, το tiktok, stand up comedy. Θεωρείς ο,τι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει stand up comedy;

Bεβαίως, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει stand up comedy. Το θέμα είναι πόσο θα δουλέψει, πόσο σοβαρά θα το δεί και πόσο επαγγελματικά θα το δεί. Κατα τα άλλα δεν υπάρχει κάτι απογπρευτικό.

-Μετά απο τόσα χρόνια επιτυχίας, απέκτησες ένα μεγάλο κοινό. Πως νιώθεις;

Nιώθω πολύ χαρούμενος. Το να σε αγαπά ο κόσμος, η πλειοψήφία του κόσμου, γιατί δεν μπορέις να αρέσεις σε όλούς. Παρόλα αυτά φαίνεται όλη αυτή η αγάπη και εγώ προσωπικά την εισπράττω όπου πάω, και αποτυπώνεται και απο τα νούμερα τηλεθέασης, και στη ακροαματικότητα όσον αφορά το ραδιόφωνό. Το να σε αποδέχεται η πλειοψηφία του κόσμου είναι ότι πιο ώραιο μπορεί να βιώσει κάποιος.

-Θεωρείς, ότι υπήρξαν στιγμές που καβάλησες το καλάμι;

Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, αυτό μπορεί στο πει ο περίγυρός μου. Αλλά οποιον και να ρωτήσεις θα σου απαντήσει πως όχι δεν καβάλησα το καλάμι. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος που έχω το ίδιο lifestyle που είχα στα 20 μου. Δεν αλλάξε κάτι στην ζωή μου, ούτε τα χόμπυς μου, ούτε ο τρόπος που ζω με την οικογένεια μου, ούτε κάτι άλλο.

-Θεώρείς ότι υπάρχουν η εννοια του celebrity στην Κύπρο;

Όχι δεν υπάρχουν celebrity. Είναι αστείο να λες ότι υπάρχουν celebrity σε ένα τόσο μικρό μέρος όπως η Κύπρος κατά την γνώμη μου.

-Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις την δουλειά με την οικογένεια σου;

Είναι όλα θέμα timing. Παιρνώ πάρα πολύ χρόνο με την οικογένεια μου όσο απίστευτό κι αν ακούγεται. Οι ώρες που εργάζομαι είναι ώρες που τα παιδιά είναι σχολείο ή που θα πάνε για Κύπρο. Όποταν ναι, παιρνώ αρκετές ώρες με την οικογένεια μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *