Βλέπει την πόρτα της εξόδου απο το ΓεΣΥ ο γιατρός για άσεμνη επίθεση εναντίον ασθενών του

Στην αποβολή του γιατρού, ο οποίος καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα από Δικαστήριο για άσεμνη επιθεση κατά ασθενών του, προχώρησε χθες ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Πηγή : philenews.comMαρίλενα Παναγή

Μετά απο αυτή την εξέλιξη ο συγκεκριμένος γιατρός δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του μεσω του ΓεΣΥ.

Ωστόσο, έχει το δικαίωμα να ασκεί την ιατρική εκτός συστήματος, εκτός εαν τα αρμόδια όργανα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου προχωρήσουν σε αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος που κατέχει.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου γιατρού απασχόλησε την περασμένη Δευτέρα και την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, οι βουλευτές της οποίας ζήτησαν δημόσια την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι βουλευτές επεσήμαναν το γεγονός ότι ο εν λόγω γιατρός είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για παρόμοιας φύσης αδικήματα, αλλά συνέχισε να ασκεί την ιατρική χωρίς να έχει τις όποιεσδήποτε σημαντικές επιπτώσεις.

Κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο ΟΑΥ είχε εξηγήσει ότι δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να απαγορεύει σε όποιονδήποτε γιατρό να ασκεί την ιατρική, ωστόσο επεξηγήθηκε ότι ο οργανισμός έχει το δικαίωμα να διακόπτει συμβόλαια και να αποβάλλει παρόχους υπηρεσιών του ΓεΣΥ από το σύστημα, κάτι οποίο και εγινε χθες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *