Δεν λέει να κοπάσει ο “εμφύλιος” στον ΔΗΣΥ. Ο Δίπλαρος ζητά να αποστείλει και γραπτώς την παραίτηση του ο Κρις Τριανταφυλλίδης

Στα άκρα οδηγείται η εσωκομματική σύγκρουση στον ΔΗΣΥ.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος σήκωσε το γάντι της πρόκλησης από τον Χρίστο Τριανταφυλλίδη και απάντησε με έντονο ύφος στις αιχμές που άφησε ο νομικός σύμβουλος του κόμματος, με αφορμή την παρέμβαση Νίκου Αναστασιάδη στο Πολιτικό Γραφείο. Ο Ευθύμιος Δίπλαρος, σε τηλεοπτική παρέμβαση του στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, δήλωσε πώς ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν ήταν παρών στην συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου σημειώνοντας πώς «θα μπορούσε να παρευρεθεί, να ακούσει όσους μίλησαν και να δει από πρώτο χέρι τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν».

Αναφερόμενος ακόμη στη δήλωση του κ. Τριανταφυλίδη στον Άλφα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η παραίτησή του είναι πάντοτε στη διάθεση του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος πέταξε εκείνος το γάντι, καλώντας τον να την αποστείλει και γραπτώς για να τη μελετήσει. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει μάθει στα δύσκολα. Έχει περάσει και στο παρελθόν κρίσεις, έχει περάσει και πολύ πιο δύσκολα το 2004 με τη φυγή πολλών βουλευτών. Στην πορεία όλοι όσοι είχαν φύγει επέστρεψαν με αποτέλεσμα να έχουμε κερδοφόρες μάχες».

Σημείωσε ακόμα πώς η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ ξεκίνησε με δύο στόχους. «Την επούλωση πληγών και την ανασυγκρότηση της παράταξης. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πρόεδρος και εγώ. Από τη στιγμή που δεν έγιναν διαγραφές πριν ένα χρόνο, δεν θεωρούμε σωστό ή φρόνιμο να γίνουν τώρα».

Πρόσθεσε ότι η νέα ηγεσία αποφάσισε ότι αν ένα στέλεχος δεν σεβαστεί τις αποφάσεις ή θέσει τον εαυτό του απέναντι από τις συλλογικές αποφάσεις, τότε θα συνέλθει ότι πειθαρχικό συμβούλιο και μπορεί να επιβάλει μέχρι και έξι χρόνια αποκλεισμό από τη διεκδίκηση πολιτειακού αξιώματος».

Επιπλέον, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε ότι δεν είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Ήρθε πριν από λίγα χρόνια στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ιστορικό στέλεχος είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο Ισίδωρος Μακρίδης». Υπογράμμισε ότι χθες κρίθηκε μια απόφαση που μπορούσε να ληφθεί χωρίς ψηφοφορία, αλλά η ηγεσία θεώρησε ότι το Πολιτικό Γραφείο θα έπρεπε να πάρει δημοκρατικά αυτή την απόφαση και δώσαμε τον λόγο σε όλους. «Αν ήταν εκεί ο κ. Τριανταφυλλίδης θα μπορούσε να μιλήσει».

Ερωτηθείς για το ποιος είναι αυτός που περιμένει στη γωνία τη νέα ηγεσία, απάντησε ότι «δεν θέλω να μπω σε ένα κυνήγι μαγισσών. Γνωρίζουμε και πρόσωπα και καταστάσεις. Η υπομονή εκλαμβάνεται ως αδυναμία από κάποιους. Δεν είναι αδυναμία. Πριν από δέκα μήνες περάσαμε από μια εκλογική ήττα που όμοια της δεν ζήσαμε ποτέ, να μην περάσει ο υποψήφιος μας στον δεύτερο γύρο. Όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία. Γυρίσαμε και είναι άσπρη η σελίδα που ξεκίνησε η νέα ηγεσία».

Τέλος, ανέφερε «ας μας αφήσουν κάποιοι να εργαστούμε όπως ξέρουμε να εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ 20 αν όχι και 22 ώρες το εικοσιτετράωρο. Η πρόεδρος, ο αναπληρωτής και η υπόλοιπη ηγεσία τρέχει από το πρωί. Ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο ενωμένη η ηγεσία της παράταξης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *