Λετυμπιώτης στο ecosmoscy. “Διαπραγματεύσεις με πολιτική βούληση και της άλλης πλευράς”

Στο ecosmoscy μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σχετικά με τις διαπραγματέυσεις, λέγοντας πως με πολιτική βούληση της άλλης πλευράς σύντομα θα επανέλθουν οι διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Λετυμπιώτης, είπε πως σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις “δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο. Βεβαίως εμείς θεωρούμε ότι αν υπάρχει η ίδια πολιτική βούληση και από την άλλη πλευρά,  η επανέναρξη των  διαπραγματεύσεων μπορεί να επέλθει πολύ σύντομα”.

Κληεθείς να απαντήσει ποια είναι τα επόμενα βήματα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «μετά που θα ολοκληρώσει τις πρώτες της συναντήσεις η κα Ολκγίν, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή και κοινή συνάντηση, αυτό θα το αποφασίσει η ίδια, με τον κ. Τατάρ, για να δούμε πώς προχωρούμε».

Σε εσχέση με το μήνυμα που μετέφερε η κα Ολγκίν από τον ΓΓ των ΗΕ, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι ο ίδιος ο διορισμός της ως προσωπικής απεσταλμένης αποτελεί μήνυμα του ΓΓ, προσθέτοντας ότι το μήνυμα του είναι «η προσήλωση του στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *