Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές στον Δημοκρατικό Συναγερμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων άρχισε στις 9:00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις μία το μεσημέρι, ενώ δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν άτομα που είχαν εγγραφεί ως μέλη της παράταξης μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψηφιότητα αναμένεται να υποβάλουν οι: Χρίστος Αγγελίδης, Ονησίφορος Ιορδάνους, Χριστιάνα Ξενοφώντος, Μάριος Πελεκάνος, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ελένη Σταύρου, Λουκάς Φουρλάς, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Το κατώφλι της Πινδάρου πέρασε λίγο μετά τις εννέα το πρωί ο κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα ο οποίος υπέβαλε πρώτος υποψηφιότητας για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Να σημειώσουμε πως η κ. Χριστιάνα Ξενοφώντος η οποία κλειδώνει την εξάδα των υποψηφίων του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχει το ηλικιακό όριο για να υποβάλει υποψηφιότητα ως νεολαία. Όπως εξήγησε ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Alpha Καλημέρα, Νίκος Συμεού, το 20% των υποψηφίων πρέπει να προέρχεται από άτομα κάτω των 32 ετών. Επιπλέον το 30% των θέσεων στο ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να πληρούνται από γυναίκες.

Επιπλέον η κ. Αννίτα Δημητρίου, ως πρόεδρος του κόμματος έχει το δικαίωμα να επιλέξει αριστίνδην υποψήφιο. Κάτι το οποίο ωστόσο, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω δεδομένα, οι Χριστιάνα Ξενοφώντος και Ελένη Σταύρου μπαίνουν αυτόματα στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Οι υπόλοιποι που θα εκδηλώσουν σήμερα ενδιαφέρον θα θέσουν τον εαυτό τους ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου το οποίο θα ψηφίσει στις 10 Φεβρουαρίου για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις του ευρωψηφοδελτίου.

Ακολούθως στις 2 Μαρτίου θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο για να επικυρώσει την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *