Έκδιδεται στην Κύπρο η σύζυγος του εγκέφαλου των εικονικών γάμων

Συνεχίζονται οι έρευνες της ανακριτικής ομάδας της χώρας μας, η οποία μαζί με τη Europol και τις Αρχές της Πορτογαλίας και της Λετονίας προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση της διεθνούς κομπίνας εικονικών γάμων, που είχε ως επίκεντρο την Κύπρο.

Της Νατάσας Χριστοφόρου – philenews.com

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στοιχεία για 133 εικονικούς γάμους και έχουν συλληφθεί 15 άτομα, σε τρεις χώρες. Συνεχίζουν να καταζητούνται ο Ινδός φερόμενος εγκέφαλος της εγκληματικής ομάδας, καθώς και άλλοι 19 αλλοδαποί που φέρονται να τέλεσαν εικονικούς γάμους, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στη Δημοκρατία.

Οι 13 αλλοδαποί από την Ινδία, το Πακιστάν και τη Μπαγκλαντές, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κύπρο εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής τους. Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας θα μεταβούν στην Πορτογαλία προκειμένου να μεταφέρουν στην Κύπρο τη σύζυγο του φερόμενου εγκεφάλου, η οποία εκδόθηκε στη χώρα μας αφού φαίνεται να στρατολογούσε νύφες και γαμπρούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η κυπριακή Αστυνομία σε αυτήν έστελναν διάφορα ποσά δύο Ινδοί που συνελήφθησαν στην Κύπρο, 25 και 37 χρόνων, προκειμένου να εξασφαλίσουν βεβαίωση ελευθερίας οι νύφες και οι γαμπροί. Αίτημα υποβλήθηκε και στις Αρχές της Λετονίας για την έκδοση γυναίκας, η οποία φέρεται επίσης να στρατολογούσε νύφες από την χώρα έναντι αμοιβής.

Υπενθυμίζεται πως οι 107 εικονικοί γάμοι τελέστηκαν στο Δημαρχείο Αραδίππου, οι 25 στο Δημαρχείο Λευκωσίας και ένας στο Δημαρχείο Λιβαδιών. Από τις έρευνες φαίνεται να προέκυψε, μάλιστα, πως κάποιοι από τους αλλοδαπούς που τελούσαν τους γάμους, ήταν οι μάρτυρες σε γάμους που ακολουθούσαν τον δικό τους. Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται μεγάλος όγκος εγγράφων, που πιστεύεται πως είναι πλαστά και κατατίθεντο από τα δήθεν ζευγάρια στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Αυτά αφορούν σε ενοικιαστήρια έγγραφα, ασφαλιστήρια έγγραφα, καθώς και συμφωνίες εργασίας με διάφορους εργοδότες.

Το ανακριτικό έργο που υπολείπεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», είναι πολύ μεγάλο αφού αναμένεται ακόμη να ληφθούν δεκάδες καταθέσεις από δημοτικούς Σύμβουλους που τελούσαν τους εικονικούς γάμους, από μέλη ασφαλιστικών εταιρειών, λειτουργούς κρατικών τμημάτων καθώς και τους εργοδότες που αναφέρονται στα έγγραφα.

Καλούν Ευαγγελίδη να απολογηθεί

Στην Αραδίππου, εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι τριγμοί για την τέλεση των 107 εικονικών γάμων. Μετά την ανακοίνωση του Δήμου που υπεραμύνθηκε των ενεργειών του αποδίδοντας εμμέσως ευθύνες σε κρατικές υπηρεσίες, το ΑΚΕΛ Αραδίππου επανήλθε με νέα πυρά προς τον δήμαρχο, Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Υποστηρίζοντας πως ο διοικητικός έλεγχος για τις διαδικασίες που ακολουθούνται βαραίνει τον δήμαρχο, το ΑΚΕΛ υποδεικνύει πως «δεν απαντάται το εύλογο ερώτημα της κοινής γνώμης, γιατί τα εγκληματικά κυκλώματα προτιμούν διαχρονικά από τους 39 δήμους που έχει η Κύπρος τον Δήμο Αραδίππου, για να τελούν τις παράνομες τους ενέργειες». Προσθέτει ακόμη ο δήμος διασύρεται και πως ο δήμαρχος, ως πολιτικός προϊστάμενος του «αν μη τι άλλο έπρεπε να απολογηθεί».

Διεθνώς ρεζί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *