Σε σοβαρή κατάσταση ο 15χρονος που τραυματίστηκε με μαχαίρι απο συνομήλικους του, δεν βγάζουν…άχνα οι άλλοι δύο

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση και με τραύματα στην κοιλιακή χώρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου ο 15χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από συνομήλικό του, αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. 

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα ο Ιατρικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Χρίστος Μηνά, ανέφερε ότι ο νεαρός έφηβος έχει διαφύγει του κινδύνου για τη ζωή του, αλλά όχι από την πιθανότητα σοβαρών επιπλοκών. «Λόγω της κατάστασής του, μπορεί να χρειαστεί και πάνω από εβδομάδα για να πούμε ότι είναι εκτός κινδύνου». 

Χρίστος Μηνά – Ιατρικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου
Αν παραμείνει σταθερή η κατάστασή του αναμένεται αύριο να μεταφερθεί στον παιδιοχειρουργικό θάλαμο.
 

Εξασφαλίστηκαν κλειστά κυκλώματα
Όσον αφορά τις αστυνομικές εξετάσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι το θύμα δεν έχει προβεί ακόμη σε κατάθεση. 

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
«Ήδη έχουν εξασφαλιστεί κάποια κλειστά κυκλώματα από την περιοχή και αναζητάται κάποια επιπρόσθετη μαρτυρία όσον αφορά το περιστατικό.»

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι το βράδυ της Τετάρτης δεν έλαβαν καταγγελία, αλλά πληροφορία, με τον 15χρονο να εντοπίζεται λίγη ώρα αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
«Από τις εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίσαμε μια πληροφορία ότι εμπλέκεται στο περιστατικό ως θύτης άλλος 15χρονος κι αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης.»

Ο ίδιος επεσήμανε ότι όλοι οι πολίτες άνω των 14 ετών φέρουν ευθύνη για ενέργειες που αποτελούν αδικήματα, προσθέτοντας ότι όλοι οι γονείς θα πρέπει να ασκούν έλεγχο στα παιδιά τους. 

«Πολύ σοβαρό περιστατικό»
Για πολύ σοβαρό περιστατικό έκανε λόγο η Προϊστάμενη Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρνη Σισμανή. 

Ερνη Σισμανή – Προϊστάμενη Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Υπουργείου Παιδείας
Σίγουρα μας έχει συγκλονίσει. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει χωρίς να το θεωρήσουμε πολύ σημαντικό.


Η Υπηρεσία μαζί με τις υπόλοιπες του Υπουργείου χειρίστηκαν το γεγονός από την πρώτη στιγμή, όντας στη διάθεση τόσο του σχολείου όσο και των μαθητών – γονέων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *