Κίτρινη προειδοποίηση: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι – Πότε τίθεται σε ισχύ

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες που αναμένεται να πλήξουν την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί κατά διαστήματα. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα,

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 σήμερα το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης αλλά και της χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ προοδευτικά και κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ η ορατότητα ενδέχεται να είναι παροδικά περιορισμένη. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και στα ανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει χαλάζι ενώ στης ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, είναι πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Κυριακή, ο τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει χαλάζι ενώ στης ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, είναι πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ωστόσο το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο και την Κυριακή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για βρεθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *