Έκρηξη στην Έγκωμη: Εκ πρώτης χωρίς τις απαραίτητες άδειες οι τροποποιήσεις στο κτήριο

Χωρίς τις απαραίτητες άδειες φαίνεται πως έγιναν οι τροποποιήσεις στην τριώροφη οικία στην Έγκωμη, όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Πηγή: philenews.com

Χθες οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν εντατικές, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης και παράλληλα να διαφανεί κατά πόσον τα υποστατικά είχαν τις απαραίτητες άδειες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο philenews ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, οι ανακριτές ενημέρωσαν πως εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως δεν έχουν δοθεί άδειες για τις τροποποιήσεις που έγιναν στον χώρο. «Ίσως προκύπτουν ποινικά αδικήματα και κάποια άτομα να οδηγηθούν στο δικαστήριο».

Ο κ. Ανδρέου τόνισε πως ενώ έγιναν αλλαγές δεν κλήθηκε ούτε η Πυροσβεστική ούτε η Πολεοδομία για την παραχώρηση των απαραίτητων αδειών, με τις εξετάσεις να συνεχίζονται. Τέλος, επεσήμανε πως η 18χρονη εγκαυματίας ανέφερε κάποια δεδομένα στην Αστυνομία τα οποία διερευνώνται.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον «Φ» ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, το κτήριο πήρε αρχική αδειοδότηση το 1976 και έλαβε την τελική τροποποιητική άδεια το 1988 για ανέγερση τριώροφης οικοδομής, με δύο καταστήματα στο ισόγειο και χώρο στάθμευσης. «Αυτό το οποίο ερευνούμε είναι αν έγιναν τροποποιήσεις, ποιές είναι αυτές και εάν οι αλλαγές που έγιναν στο κτήριο έτυχαν πολεοδομικής άδειας».

Δεν εντοπίστηκε η διαρροή

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του «Φ», παρά τις έρευνες τεσσάρων υπηρεσιών στα ερείπια, εντούτοις, 24 και πλέον ώρες μετά δεν έχουν εξαχθεί ασφαλή συμπεράσματα ούτε για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, ούτε και το πώς προκλήθηκε.

 Ενδεικτικό του γεγονότος ότι τίποτε δεν αποκλείστηκε, είναι πως ο υπεύθυνος των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας παρέμεινε στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, παρόλο που εκ πρώτης όψεως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *