Εισηγείται ποινική δίωξη Σταυριανού για 7 αδικήματα ο Μάτσας. Αναφορά και σε 3 στρατιώτες για εμπλοκή τους

Σε αναφορές για τρεις στρατιώτες εναντίον των οποίων υπήρχαν υποψίες ότι πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Σάββας Μάτσας.

Της Ιωάννας Μαντζιηπα – philenews.com

Παράλληλα, κλήθηκε να αναφερθεί στα συμπεράσματα του ως προς το θέμα οποιασδήποτε ευθύνης του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, λέγοντας ότι εισηγήθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα την ποινική δίωξή του, για εφτά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και το αδίκημα του συνεργού μετά τη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης. «Η ευθύνη του κ. Σταυριανού για τη μη πλήρη και επιστημονικά ενδεδειγμένη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, όπως αναφέρεται και στην απόφαση του ΕΔΑΔ, είναι πολύ μεγάλη, διότι με την προχειρότητα και τις παραλείψεις του, σωρεία αμελών ενεργειών, αλλά και με τα ψεύδη του, παραπλάνησε και την Αστυνομία, η οποία αποδέχθηκε την αυτοκτονία πριν γίνει καν νεκροψία, με αποτέλεσμα να μη γίνει ούτε σωστή αστυνομική έρευνα, από το αρμόδιο σώμα, δηλαδή το ΤΑΕ Λεμεσού και να γίνει μια εντελώς πρόχειρη και αντιεπαγγελματική έρευνα, από έναν άπειρο αστυνομικό, να μη ληφθούν καταθέσεις στον χρόνο που έπρεπε να ληφθούν» ανέφερε ο κ. Ματσας.

Άνοξε το στόμα του και μίλησε χωρίς φόβους και ενδοιασμούς ο κ. Μάτσας. Εισηγήση για ποινική διώξη Σταυριανού, μεταξύ της συνεργίας για διάπραξη φόνου εκ προμελέτης

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για το γεγονός πως δεν έγινε καμία σύλληψη από πλευράς της Αστυνομίας παρά τις όποιες υποψίες. «Τρεις στρατιώτες που υπήρχαν υποψίες ότι δυνατόν να εμπλέκονται, δήλωσαν ότι ήταν μαζί σε μια καφετέρια στη Λεμεσό και δεν έγινε καμία σύλληψη. Στις 28/9 την προηγούμενη νύχτα του θανάτου, ήσαν μαζί σε γνωστό καφέ της Λεμεσού, επί τρεις ώρες και έμειναν εκεί οι εξετάσεις. Έμειναν εκεί; Έφυγαν, συναντήθηκαν με άλλους; Δεν ελέγχθηκε το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος αν ήταν εκεί. Δεν ζητήθηκαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Δεν λήφθηκε κατάθεση από ένα γκαρσόνι ή έναν ιδιοκτήτη. Και μετά οι καταθέσεις, των συστρατιωτών του Θανάση, λαμβάνονταν μέσα στο στρατόπεδο στην παρουσία των αξιωματικών τους. Η προσπάθεια συγκάλυψης, φαίνεται με αδιάσειστα στοιχεία, ότι συνεχίζεται.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει και για την εισήγηση τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα αναφέροντας ότι «από το σύνολο όλων των πιο πάνω, εισηγηθήκαμε ότι ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός θα πρέπει να κατηγορηθεί για το αδίκημα του συνεργού μετά τη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης του Αθανάσιου Νικολάου, της έκδοσης ψευδούς πιστοποιητικού από Δημόσιο Λειτουργό, της ψευδορκίας, των ψευδών πληροφοριών σε αστυνομικό, της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου, της παρεμπόδισης Δικαστικής Διαδικασίας ή Αστυνομικής έρευνας η οποία διεξαγόταν με σκοπό την έναρξη δικαστικής διαδικασίας ή έρευνας καθώς και της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος».

Στη συνέχεια ο κ. Μάτσας επανέλαβε τις συνθήκες διαβίωσης του Θανάση Νικολάου αναφέροντας τα διάφορα περιστατικά μπούλινγκ.

Η κυρίως εξέταση ολοκληρώθηκε και τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Ξένια Ξενοφώντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *