Φυλάκιση 4 μήνων σε ιατρό για άσεμνες πράξεις

Tέσσερις μήνες φυλακή για τον γαστρεντέρολόγο Παύλο Αντωνίου ο οποίος έκλεισε το στομα γυναίκας και πρέβει σε άσεμνες πράξεις

 Η καταγγελία από την ασθενή έγινε το καλοκαίρι του 2020, με το θύμα να αναφέρει πως επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο για ιατρικές εξετάσεις, για τις οποίες απαιτείτο νάρκωση. Η νεαρή καταλογίζει στον 62χρονο ότι αφότου ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά τη νάρκωση, την απομόνωσε στο χώρο του και εν συνεχεία προέβη σε άσεμνες πράξεις, τέσσερις φορές, σε διάστημα μερικών λεπτών.

Για το εν λόγω θέμα μίλησε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, Δρ Μιχάλης Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι μετά τη τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, αρχίζει και επίσημα η πειθαρχική δίωξη όπως προβλέπεται. Ο ΠΙΣ πλέον έχει αποστείλει στη Νομική Υπηρεσία επιστολή για να λάβει όλα τα στοιχεία και να περάσει στο επόμενο βήμα.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε ερευνών λειτουργό και ακολούθως θ συνεχιστεί η διαδικασία με βάση το πόρισμα που θα προκύψει», δήλωσε ο Δρ Αναστασιάδης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ακολουθείται μία ιδιόμορφη διαδικασία σε περιπτώσεις φυλάκισης προσώπων, ενώ τόνισε παράλληλα ότι θα ζητηθεί και ειδική άδεια από τις αρχές των κεντρικών φυλακών ούτως ώστε να μην διεξαχθεί η διαδικασία ερήμην του καταδικασθέντος γιατρού.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε μάλιστα και σε άλλη υπόθεση, παρόμοιας φύσεως, με πρωταγωνιστή και πάλι τον ίδιο γιατρό, τονίζοντας ότι η εν λόγω υπόθεση έφθασε μέχρι το πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΙΣ, ο οποίος όμως είναι ανεξάρτητος θεσμός και άρα δεν μπορούσε να επεκταθεί.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι στην εν λόγω (πρώτη) υπόθεση, στον γιατρό είχε επιβληθεί πρόστιμο επτά χιλιάδων ευρώ.

Η πιο αυστηρή ποινή που μπορεί να επιβάλει το πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΙΣ είναι η αφαίρεση άσκησης του επαγγέλματος.

Πάντως, σήμερα σε δημοσίευμα της δημοσιογράφου Άντριας Γεωργίου στην εφημερίδα «Πολίτης», κατονομάζεται ο εν λόγω γιατρός, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο είναι ο γαστρεντερολόγος Παύλος Αντωνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *