Άνοιγουν στόματα…Πράματα και θάματα στην μονή Αββακούμ. Έλεγε για 100 γυναίκες που έμειναν έγκυες απο “θαύμα” ο Νεκτάριος

Σε βιομηχανία παραγωγής και διαφήμισης θαυμάτων είχε μετατραπεί η Μονή Οσίου Αββακούμ αν ληφθεί υπόψιν πως ο ίδιος ο ηγούμενος Νεκτάριος κάνει αναφορά σε 100 οικογένειες οι οποίες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν και οι οποίες απέκτησαν παιδί το οποίο τους χάρισε ο Άγιος. Μάλιστα, ο ηγούμενος σε συνέντευξη του η οποία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, αναφέρει πως οι 100 οικογένειες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με αποδείξεις γιατρών, αλλά ύστερα από παρέμβαση του Οσίου Αββακούμ απέκτησαν παιδί «φυσικώ τω τρόπω».

Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις γυναίκα, πνευματικό παιδί του ηγουμένου Νεκταρίου, περιγράφει αυτό που αποκαλεί θαύμα, στην παρουσία του ηγουμένου και του συζύγου της.

Σε ανάρτηση της Μονής με 3.787 views στις 4 Ιουλίου2022 και υπό τον τίτλο «Ο Άγιος Αββακούμ με θαύμα χαρίζει παιδάκι…», καταγράφονται τα ακόλουθα: «Ακόμα ένα τεράστιο θαύμα που δίνει παιδάκι ο Άγιος Αββακούμ. Θαύμα τεκνογονίας σε ζευγάρι από τον Τίμιο Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και τα χαριτόβρυτα λείψανα του Οσίου Αββακούμ του Θαυματουργού στην Σοφία και τον Μάρκο ανδρόγυνο από την Λάρνακα πνευματικά παιδιά του γέροντα Νεκταρίου του Ηγουμένου του Ιερού Ανδρικού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση του Θαυματουργού στο Φτερικούδι.

Όταν πήγαν στο μοναστήρι ο Γέροντας Νεκτάριος τους σταύρωσε στην Πανήγυρη του Ησυχαστηρίου του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι 2 Δεκεμβρίου.

Έφτασαν στο μοναστήρι απογοητευμένοι μετά από σύσταση του γιατρού ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδάκι παρά μόνο με την βοήθεια εξωσωματικής και χωρίς εγγύηση αν θα πετύχει.

Με την άδεια της Σοφίας και του Μάρκου δημοσιεύεται το θαύμα αυτό με την ίδια την Σοφία να το αφηγείται συγκινημένη και χαρούμενη ευχαριστώντας τους Αγίους μας.

Σιγά σιγά γνωρίζουν όλοι αυτόν τον μεγάλο Άγιο και το Ησυχαστήριό του, αυτή τη ζέστη αγκαλιά. Στο μοναστήρι του Αγίου Αββακούμ φυλάσσεται επίσης και ο Θαυματουργός Τίμιος Σταυρός του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, γιατί τα θαύματα πρέπει να τα λέμε και να τα ομολογούμε»!

Ο ίδιος ο ηγούμενος ενώπιον κάμερας ζητά από την κ. Σοφία να περιγράψει τι συνέβη, και αυτή αναφέρει, πως μετά το γάμο της προσπάθησε με τον σύζυγο της να τεκνοποιήσουν αλλά ένεκα προβλημάτων, ο γιατρός της είπε «έλα μετά από ένα χρόνο για εξωσωματική». Τότε ήταν που άκουσε για τον Άγιο Πορφύριο  και  για τον Άγιο Αββακούμ, οπόταν μετέβη στο μοναστήρι στις 2 Δεκεμβρίου για να σταυρωθεί. Έφυγε και επανήλθε το βράδυ και την σταύρωσε ο ηγούμενος, ο οποίος (χωρίς να του έχει αναφέρει οτιδήποτε η ίδια) της είπε «κόρη μου, σε λίγους μήνες θα έρθει το μωρό». Τον ρώτησα «πάτερ μου, που το ξέρεις» και μου απάντησε «ξέρω το».

«Έτσι μετά από λίγους μήνες χωρίς χάπια κλπ, είχα καθυστέρηση, Πήγα στο γιατρό έκανα το τεστ και βγήκε θετικό, ότι είμαι έγκυος μετά από έξι μήνες προσπάθεια», προσθέτει η κ. Σοφία.

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο ηγούμενος και λέει: «Νομίζω κόρη μου, ύστερα από το σταύρωμα ήρθατε και εξομολογηθήκατε»; Και η κ. Σοφία απαντά «ναι».

«Σας είπα να κάνετε καθαρή εξομολόγηση και ο καλός Θεός δια μέσου των αγίων του θα μας δώκει το μωράκι και σας διάβασα και ευχή τεκνογονίας νομίζω», προσθέτει ο ηγούμενος, ο οποίος λαμβάνει καταφατική απάντηση από το πνευματικό του τέκνο.  Ο Ηγούμενος προσθέτει ότι σταύρωσε το ζευγάρι με τα λείψανα του Αγίου Αββακούμ. Εκείνη την ημέρα η κ. Σοφία ήταν τριών μηνών. Όταν ο ηγούμενος τη ρωτά «θα κάνουμε το γιο;», απαντά επίσης καταφατικά.

Όταν θέλει ο καλός θεός τα φυσικά πράγματα ανατρέπονται όπως και οι φυσικοί νόμοι, προσθέτει ο ηγούμενος.

Όμως αυτό, όπως ήδη γράφτηκε πιο πάνω, δεν ήταν το μοναδικό θαύμα του Οσίου, αν ληφθούν υπόψιν όσα ανέφερε ο ίδιος ο ηγούμενος για αποθεραπεία καρκινοπαθών, παράλυτων ή εκ γενετής κωφών.

Μία από τις περιπτώσεις που προβλήθηκε ως αποθεραπεία καρκίνου με παρέμβαση του Οσίου Αββακούμ αφορά γυναίκα από τη Δευτερά. Σε ανάρτηση της Μονής με 5.798 views ημερομηνίας 9 Ιουνίου 2021 καταγράφεται:

«Μέγα θαύμα επιθετικού μεταστατικού καρκίνου με ελάχιστο προσδόκιμο ζωής στην κ. Ν.Γ. από τη Δευτερά όταν ο Γέροντας Νεκτάριος, την σταύρωσε με τα χαριτόβρυτα Άγια Λείψανα του οσίου Αββακούμ του Θαυματουργού και με τον Τίμιο και θαυματουργό Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου ανήμερα της εορτής των Μεγάλων αυτών Αγίων 02/12/2020 στο Ησυχαστήριο του οσίου Αββακούμ μας στο Φτερικούδι. Με την άδεια της κυρίας Ν.Γ. δημοσιεύεται το μεγάλο αυτό θαύμα. Μια κοινοποίηση από όλους να γνωρίσουν όλοι αυτόν τον μεγάλο Άγιο, αυτή τη ζέστη αγκαλιά, γιατί τα θαύματα πρέπει να τα λέμε και να τα ομολογούμε»!!!

Σε συνέντευξη του ο ηγούμενος Νεκτάριος ανέφερε και τα εξής: Στην κυρία Ν… είχαν δύο μήνες ζωής. Τη μέρα του Αγίου, 2 Δεκεμβρίου, η γυναίκα υπεβλήθη σε μαγνητικό τομογράφο. Μόλις τελείωσε η λειτουργία, της τηλεφώνησε ο γιατρός της και της είπε ότι οι πολλαπλές μεταστάσεις επιθετικού καρκίνου εξαφανίστηκαν. Της είπε «μπορείτε να συνεχίσετε τη ζωή σας κανονικά διότι πέρασε ο καρκίνος».

Η περίπτωση της κ. Ν. ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον ηγούμενο Νεκτάριο και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *