Παγκόσμιος διασυρμός για το σκάνδαλο στην μονή Αββακούμ…Έδωσε 1000 ευρώ για να γραφτει το όνομα της στους δωρητές, της ζήτησαν άλλες 4000

Για ατασθαλίες και εκμετάλλευση πιστών κάνει λόγο ο συγγραφέας Σωφρόνης Σωφρονίου με φόντο τη μονή Αββακούμ και τις σοβαρότατες καταγγελίες που προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη.

Ο συγγραφέας σε ανάρτηση του αναφέρει ότι σε μια εκ των περιπτώσεων ηλικιωμένη συγχωριανή του από το γειτονικό Παλαιχώρι «είχε δώσει 1000 ευρώ για να γραφτεί το όνομά της στους δωρητές του αγίου Αββακούμ, για την αποπεράτωση του καλλωπισμού του τάφου του, της είπαν». Η γυναίκα κλαίγοντας ανέφερε πως δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα. «Την είχε προσεγγίσει μια παρατρεχάμενη της μονής. Τους είπε πως μπορούσε να δώσει τα μισά, επέμεναν πως μόνο με όλο το ποσό θα μπορούσαν να την μνημονεύουν. Με το που τα έδωσε, της ήρθε μήνυμα στο κινητό για να καταθέσει άλλα 4000 ευρώ, για να την προσθέσουν στην αναθηματική πλάκα με τους δωρητές. Την πήραν τηλέφωνο από τη μονή, την πίεζαν. Αν δεν βρισκόμασταν εμείς στην πορεία αυτού του περιστατικού, μπορεί και να τα έβρισκε τα λεφτά. Στη συνομιλία μας υπήρχαν και υπονοούμενα πως οι μοναχοί έριξαν ιδέα για κτήματα, περιουσία γενικώς».

Αυτούσια η ανάρτηση:

Σαν κεραυνός εν αιθρία, λένε στα κανάλια…
Να πω εδώ μόνο ένα πράγμα από όσα έχω δει ή όσα έμαθα από πρώτο χέρι για την κατάσταση με τη μονή στο Φτερικούδι. Ζω στο Παλαιχώρι, γειτονικό χωριό. Τα τελευταία χρόνια παρακολούθησα πολλά από όσα γίνονται εκεί, αρκετές φορές από κοντά.
Πάω απευθείας σε περιστατικό με μια ηλικιωμένη συγχωριανή μου, πέρσι τον Μάη, η οποία, κλαίγοντας, μας έλεγε πως δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα. Γιατί; Στις αρχές του μήνα είχε δώσει 1000 ευρώ για να γραφτεί το όνομά της στους δωρητές του αγίου Αββακούμ, για την αποπεράτωση του καλλωπισμού του τάφου του, της είπαν. Την είχε προσεγγίσει μια παρατρεχάμενη της μονής. Τους είπε πως μπορούσε να δώσει τα μισά, επέμεναν πως μόνο με όλο το ποσό θα μπορούσαν να την μνημονεύουν. Με το που τα έδωσε, της ήρθε μήνυμα στο κινητό για να καταθέσει άλλα 4000 ευρώ, για να την προσθέσουν στην αναθηματική πλάκα με τους δωρητές. Την πήραν τηλέφωνο από τη μονή, την πίεζαν. Αν δεν βρισκόμασταν εμείς στην πορεία αυτού του περιστατικού, μπορεί και να τα έβρισκε τα λεφτά. Στη συνομιλία μας υπήρχαν και υπονοούμενα πως οι μοναχοί έριξαν ιδέα για κτήματα, περιουσία γενικώς.
Αυτό το κομμάτι, της κοινωνικής αναλγησίας, είναι μια μόνο πτυχή από όσα συνέβαιναν εκεί πάνω (soft θα το έλεγα μάλιστα) και από όσα μάλλον θα συνεχιστούν άμα ξανανοίξει εκείνο το μέρος. Είναι δεκάδες περιστατικά που έχω ανασκοπήσει, κάποια από αυτά ασύλληπτης υφής, βουτηγμένα στη διαφθορά, τους εκβιασμούς, στην παράνοια και σε έναν άκρατο και διάχυτο ναρκισσισμό. Καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτά. Σημειώνω εδώ πως μια φορά που προσπάθησα να καταγγείλω πολύ σοβαρότερη και εξόφθαλμη περίπτωση στο Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων, μετά από κάποιες έρευνές τους, μου απάντησαν πως από τη στιγμή που υπάρχει άδεια από μητροπόλεις, το κράτος δεν μπορεί να επέμβει. Καιρός να αλλάξουν όλα αυτά. Και ντροπή σε όσους δημοσιογράφους έχουν συνεπικουρήσει στη μυθοκινητική διάσταση αυτής της φρικαλεότητας, να θυμίσω μόνο την εκπομπή “24 ΩΡΕΣ” του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *