Δικηγόροι μοναχών: O Μητροπολίτης υποχρέωνε τον Ηγούμενο να καταβάλλει χρήματα – Υπάρχουν SMS

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ, σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Ηγούμενος Νεκτάριος διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής ότι δεν ισχύουν οι καταγγελίες για απαίτηση του Μητροπολίτη να του καταβάλλονται σε τακτά διαστήματα χρήματα από την περιουσία της Μονής.

Όπως επισημαίνουν, οι καταγγελίες του Ηγουμένου περί του ότι υποχρεωνόταν από τον Μητροπολίτη να του καταβάλλει χρήματα από την περιουσία της Μονής ισχύουν στο ακέραιο.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Διαψεύδεται κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Ηγούμενος Νεκτάριος δήθεν διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής ότι δεν ισχύουν οι καταγγελίες για απαίτηση του Μητροπολίτη να του καταβάλλονται σε τακτά διαστήματα χρήματα από την περιουσία της Μονής. Τέτοια διαβεβαίωση ουδέποτε υπήρξε εκ μέρους του Ηγουμένου, ούτε βεβαίως ορκίσθηκε περί τούτου ο Ηγούμενος στο ιερό Ευαγγέλιο. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν ζητήθηκε συγγνώμη.

Οι καταγγελίες του Ηγουμένου περί του ότι υποχρεωνόταν από τον Μητροπολίτη να του καταβάλλει χρήματα από την περιουσία της Μονής ισχύουν στο ακέραιο. Υποστηρίζονται μάλιστα και αποδεικνύονται και από καταθέσεις / έγγραφες μαρτυρίες Μοναχών της Μονής, αλλά και από το περιεχόμενο μηνυμάτων SMS που έστελνε ο Μητροπολίτης στον Ηγούμενο. Υπάρχουν και καταθετήρια στον τραπεζικό λογαριασμό της Μητρόπολης για ορισμένες από τις συναλλαγές αυτές.

Είναι κρίμα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ εμφανίζεται ο Μητροπολίτης να απαιτεί από τον Ηγούμενο να ορκισθεί στο ιερό Ευαγγέλιο, όταν είναι γνωστό ότι ο όρκος απαγορεύεται στους ιερωμένους και θεωρείται βαρύτατο αμάρτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *