Κατοχικό Σύνδρομο , γράφουν : Χριστίνα Ζαβού / Νάσια Κουτή

Κατοχικό Σύνδρομο , έχει σχέση με τις φυσικές καταστροφές , πολέμους , φτώχεια και εξαθλίωση . Είναι σημάδια μετατραυματικού στρες , που συμπορεύεται με το κατοχικό σύνδρομο .

Να αναφέρουμε ότι τα άτομα κατά την παιδική τους ηλικία είχαν έλλειψη κρέατος , λόγω βιταμινών και σιδήρου συνήθως αυτό είναι φανερό στις γυναίκες .

Το Κατοχικό Σύνδρομο συνδέεται με άτομα που πέρασαν πόλεμο και πολύ δύσκολες , αντίξοες συνθήκες ( κατά την διάρκεια και σε μετέπειτα στάδιο ) τα ψυχολογικά κατάλοιπα είναι πολλά και πάντα έχουν την αίσθηση ότι κάτι θα ξανασυμβεί , σε άσχημο βαθμό και θα υπάρχει έλλειψη φαγητού . (ταινια : Πιανίστας του Ρομάν Πολάνσκι / ξέσπασμα Β παγκόσμιου πολέμου 1939 ) .

Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει όλο το οικογενειακό περιβάλλον , όταν ψωνίζουν τρόφιμα για το σπίτι τους , είναι υπερβολικοί , αγοράζουν ποσότητες για να ταΐσουν ακόμη 5 οικογένειες

Υπερκαταναλωτισμός στο μεγαλείο , ως επίσης την ώρα που τρώνε ένα φαγητό αυτά τα άτομα , συνήθως δεν το μασάνε , ούτε το απολαμβάνουν , το καταπίνουν , γιατί νιώθουν και βάζουν σκέψεις πεπτικά και νοητικά , ότι δεν θα ξαναδούν φαγητό.

Τα αποτελέσματα : υπέρβαροι με καρδιά-αναπνευστικά προβλήματα και υψηλό δείκτη άγχους . Επίσης στα θέματα συμπεριφοράς , να αναφέρουμε ότι πιέζουν αλλά άτομα στην οικογένεια τους να τρώνε περισσότερο , διότι έχουν αυτή την φοβία. ( ταινία τρόμου ) .

Επίσης τα άτομα αυτά δυσκολεύονται να πετάνε φαγητό και αποθηκεύουν για να είναι έτοιμοι . Επίσης μεγάλο ποσοστό γύρω στο 25% , μπορεί να συμβεί και το αντίθετο , να αναπτύξουν Ανορεξική ή Βουλιμική Διαταραχή , λόγω τραυματικών , συναισθηματικών εμπειριών .

Επίσης η Νέα Εποχή συστήνει καινούργιες μεθόδους συντήρησης και φύλαξης τροφίμων που μπορεί η κάθε κοινωνία να το εκμεταλλευτεί σωστά και βιώσιμα , π.χ. σε περιπτώσεις εμπόλεμης κατάστασης , η πρόσβαση και η σίτιση είναι δύσκολη στα αρχικά στάδια , διότι οι ηλικιακές κατατάξεις και οι κατηγοριοποιήσεις σε θέματα ψυχικών διαταραχών διαφοροποιούνται .

Το κατοχικό σύνδρομο σε χώρες που πέρασαν δυσκολίες να ανακάμψουν , αυτό κληρονομείται από γενιά σε γενιά . Η κατανάλωση , η εξισορρόπηση και η εξοικονόμηση συσχετίζονται σε μετέπειτα στάδιο γενιών. Προτείνουμε το slow food , που σημαίνει τρώμε και μασάμε αργά και από τις δυο σιαγόνες , έτσι αντιλαμβάνεται καλύτερα το άτομο τι τρώει , δίνοντας χρόνο στο στομάχι και στην πέψη , δίνοντας σήμα στον εγκέφαλο ότι χόρτασε με όμορφο συναίσθημα .

Αν το άτομο χρησιμοποιά το φαγητό για να καταπίνει τα αρνητικά συναισθήματα ,η όταν έχει κάποιο έντονο συναίσθημα αρνητικό / θετικό , αυτό πρέπει να το προσέξει για να μην γίνει συνήθεια και να βρίσκεται διέξοδο μόνο στο φαγητό.

Συνήθως η συχνή υπερφαγία γίνεται από το άτομο , προκειμένου να ανακουφίσει τα αρνητικά συναισθήματα του. Το μυαλό λόγω συναισθηματικού στρες περιστρέφεται γύρω από το φαγητό , διότι αδυνατεί ψυχικά να αποδεκτεί και να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις .

Το μάσημα και από τις 2 πλευρές της σιαγόνας τονώνει την σκέψη και την εγρήγορση , αυξάνει την ταχύτητα της αντίδρασης και επηρεάζει 8 διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου ( fMRI ) . Είναι μια ευεργετική διεργασία με αρκετά οφέλη για την υγεία μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *