Ζητά επίσπευση διαδικασιών για μεταστέγαση των φαρμακαποθηκών ο Υπ. Υγείας

Έκθεση γεγονότων για τις πλημμυρισμένες φαρμακαποθήκες αναμένεται να λάβει σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, προκειμένου να αρχίσει σχετική έρευνα για όλα όσα προηγήθηκαν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.

Ο κ. Δαμιανός μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα τόνισε πως πρόκειται για πληθώρα γεγονότων καθώς η διαδικασία για τις φαρμακαποθήκες είχε αρχίσει από το 2003.

Από την πρώτη στιγμή κύριο μέλημα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, ήταν η διασφάλιση της επάρκειάς των φαρμάκων για τους Κύπριους ασθενείς, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε μέσα από τις απαραίτητες ενέργειες που διενεργήθηκαν.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας είχε ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για μεταστέγαση των φαρμακαποθηκών. Παρόλα αυτά μετά και τις καταστροφές που έφερε η κακοκαιρία της Καθαράς Δευτέρας, με επιστολή που απέστειλε την περασμένη βδομάδα στο Υπουργείο Μεταφορών, ο κ. Δαμιανός ζητά επίσπευση των διαδικασιών και πιο συγκεκριμένα την άδεια για μεταστέγαση των φαρμάκων σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η καταγραφή των φαρμάκων στις αποθήκες με το κόστος της καταστροφής να υπολογίζεται στις 880.000 ευρώ. Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ωστόσο πως όσα φάρμακα διασώθηκαν φυλάσσονται με ασφαλές τρόπο, ενώ υπάρχουν και ψυγεία που δεν υπέστησαν ζημιές.

Q. Να λυθούν ξαφνικά όλα τα προβλήματα δεν μπορεί να γινεί. Στόχος ο τομέας της υγείας να είναι καλύτερος από εκεί που τον βρήκαμε.

Πηγή: alphanews.live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *