Ποινική υπόθεση σε βάρος του δημάρχου Αγίας Νάπας για φερόμενη παράτυπη εξασφάλιση €765.000

Κατηγορούμενος για ποινικά αδικήματα σε σχέση με φερόμενη παράτυπη εξασφάλιση ευρωπαϊκής χορηγίας €765.000 για αναβάθμιση ξενοδοχείου είναι ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέτου, ο οποίος είναι υποψήφιος και για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Πηγή: philenews.comΤης Νατάσας Χριστοφόρου

Η υπόθεση, που αφορά σε φερόμενη πλαστογράφηση των οικονομικών καταστάσεων της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, καταχωρίστηκε, μάλιστα, τον περασμένο μήνα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για σκοπούς παραπομπής του κ. Ζαννέτου σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου. Το θέμα έφερε στο φως η ιστοσελίδα Cyprus Times που ανέφερε πως η παραπομπή θα γινόταν στις 24 Μαΐου, ωστόσο, η ημερομηνία μετατέθηκε για τις 13 Ιουνίου, τέσσερις ημέρες δηλαδή μετά τις εκλογές.

Το θέμα είχε αναδειχθεί και σε ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον ΚΟΤ τα ευρήματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2019. Στο μικροσκόπιο της ΕΥ είχε τεθεί χορηγία που δόθηκε για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, μέτοχος και διευθυντής του οποίου ήταν τον επίδικο χρόνο ο Χρίστος Ζαννέτου. Η χορηγία  €765.000 δόθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Κινήτρων για επενδύσεις αειφόρου εμπλουτισμού και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος το οποίο συγχρηματοδοτείτο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και βασίστηκε στις υποβληθείσες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2007.

Στα συμπεράσματα της η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε αναφέρει πως «ποσά που περιλαμβάνονται στον ισολογισμό των οικονομικών καταστάσεων του έτους 2007 και αφορούν στον δανεισμό, ο οποίος αποτελούσε σημαντική παράμετρο για την αξιολόγηση της αίτησης, παρουσιάζονται με μικρότερα ποσά, γεγονός που δεικνύει ότι, οι υποβληθείσες, ως εξελεγμένες, οικονομικές καταστάσεις του 2007 ήταν παραποιημένες». Η Ελεγκτική Υπηρεσία, εντοπίζοντας την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων είχε ζητήσει τότε όπως παραπεμφθεί το θέμα στον Γενικό Εισαγγελέα.

Το 2019, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews από την Αστυνομία, το ΤΑΕ Αμμοχώστου άρχισε να διερευνά το θέμα με τον φάκελο της υπόθεσης να διαβιβάζεται στη Νομική Υπηρεσία, που ζήτησε συμπληρωματικές εξετάσεις. Πρόσφατα, όπως μας αναφέρθηκε, δόθηκαν οδηγίες για καταχώριση της υπόθεσης ενώπιον δικαστηρίου για σκοπούς παραπομπής της.

Ο δικηγόρος του κ. Ζαννέτου, Ηλίας Στεφάνου, δήλωσε στο philenews πως μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας δεν είχε ληφθεί οποιοδήποτε κατηγορητήριο για την υπόθεση. «Από τη στιγμή που βγήκε δημοσίευμα θα ψάξουμε να δούμε εάν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Το μόνο δεδομένο είναι πως πριν πολλά χρόνια έγινε κάποια αστυνομική έρευνα στην οποία τοποθετήθηκε ο δήμαρχος. Δημιουργεί προβληματισμό, εάν ισχύει, το γεγονός πως ενώ τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι προωθήθηκε τέτοια υπόθεση 20 μέρες πριν τις εκλογές», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *