Κληρονομικότητα και δανειοδοτήσεις «φρενάρουν» την υλοποίηση του «κτίΖΩ»

Θέματα κληρονομικότητας και δανειοδοτήσεις «φρενάρουν» την υλοποίηση του Σχεδίου «κτίΖΩ» για τις προσφυγικές πολυκατοικίες, με το Υπουργείο Εσωτερικών να τονίζει πως υπάρχουν ζητήματα για τα οποία δεν μπορεί να παρέμβει.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Μαργαρίτα Κυριάκου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι όλα έτοιμα για ανέγερση, παρατηρείται έκτακτο πρόβλημα. Χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, να είναι μεγάλες καθυστερήσεις όπως έχουν προβληθεί.

Σύμφωνα με την κα Κυριάκου, υπάρχουν ζητήματα κληρονομικότητας, δανειοδότησης, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι ιδιοκτήτες δεν εκκένωσαν τα διαμερίσματα, ενώ και Δήμοι δεν εξέδωσαν διάταγμα απομάκρυνσης.

Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία πως το επόμενο διάστημα θα αρχίσει σταδιακά η ανέγερση των νέων πολυκατοικιών, η οποία χρειάζεται περίπου 18 μήνες. Ενώ διαβεβαίωσε πως αν παρέλθει το διάστημα των δυο ετών που θα επιδοτείται το ενοίκιο, αυτό θα παραταθεί μέχρι να ανεγερθούν οι πολυκατοικίες.

Ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «αν είναι εξ υπαιτιότητας των ιδιοκτητών, δεν μπορούμε ως κράτος να καλύψουμε όλα τα ενοίκια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Νίκος Κέττηρος, αφού αναγνώρισε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά για το Σχέδιο, αρνήθηκε να δεχτεί πως το θέμα της κληρονομικότητας δεν θα το λύσει το κράτος. 

Ενώ κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να παρέμβει προς τον Φορέα για να «ξεκλειδώσουν» οι δανειοδοτήσεις προς τους δικαιούχους του Σχεδίου.

«Ο κόσμος θα πειστεί αν δει ότι ξεκινούμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κέττηρος.

Πηγή: Alpha Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *