Δίνει νέες πληροφορίες στους ανακριτές η κ. Ανδριάνα για την Υπόθεση Θανάση

Αξιολογούν τις μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους και όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε στα 19 χρόνια που μεσολάβησαν από τη δολοφονία του Θανάση Νικολάου, οι ποινικοί ανακριτές και αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι δεν έχουν κληθεί ακόμα μάρτυρες για κατάθεση από τους δύο ανακριτές, κάτι που θα γίνει σύντομα, αφού ήδη υπήρξε επαφή με κάποια πρόσωπα, ώστε να ετοιμάζονται για να καταθέσουν.

Οι δύο ανακριτές Θανάσης Αθανασίου και α.ε. Λάμπρος Παππάς έχουν ήδη παραλάβει την έκθεση των δύο προηγούμενων ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, την τελευταία θανατική ανάκριση και το πόρισμα στο οποίο καταγράφεται για πρώτη φορά ότι ο θάνατος του Θανάση οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια συνεπεία στραγγαλισμού, τα πρακτικά της θανατικής ανάκρισης και όλο το μαρτυρικό υλικό που συγκεντρώθηκε στις τρεις αστυνομικές έρευνες και σε άλλες δύο ποινικές ανακρίσεις.

Μιλούμε για τεράστιο υλικό, όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από πρόσωπο που γνωρίζει από κοντά τα γεγονότα και ίσως να ξεπερνά τις 5.000 σελίδες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες του «Φ», στους δύο ποινικούς ανακριτές δόθηκαν και οι πληροφορίες που έλαβαν πρόσφατα τόσο η χαροκαμένη μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα, όσο και άλλα συγγενικά του πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν σε πρόσωπα και γεγονότα που συνέβησαν το 2005 όταν ο Θανάσης υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Όπως αναφέρθηκε επίσης στον «Φ», μόνο με δύο τρόπους μπορεί να εντοπιστούν οι δράστες της εγκληματικής αυτής ενέργειας: είτε κάποιος συνεργός να μιλήσει, είτε να δοθούν στοιχεία από άτομα που άκουσαν ή τους είπαν κάτι για το έγκλημα. Παράλληλα μας τονίστηκε ότι οι ευθύνες της ελλιπούς διερεύνησης του θανάτου είναι εκεί, έχουν καταγραφεί στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου και αναμένεται ότι θα διερευνηθούν και από τους δύο νέους ανακριτές.

Πάντως για την υπόθεση τηρείται εμπάργκο δηλώσεων για ευνόητους λόγους και για σκοπούς ενθάρρυνσης προσώπων να προσέλθουν και να καταθέσουν ελεύθερα. Ακόμη και ο χώρος που θα λαμβάνονται οι καταθέσεις δεν έχει γίνει γνωστός.

Οι Αθανασίου και Παππάς διορίστηκαν με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 15 Μαΐου για τρεις μήνες και αναμένεται πως εκ των πραγμάτων η θητεία τους θα ανανεωθεί. Πρόσφατα η Βουλή ενέκρινε το κονδύλι για την αντιμισθία τους.

Όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, η παρέμβαση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαροσιώτου, δεν φαίνεται να επηρεάζει τις έρευνες των ποινικών ανακριτών που ούτως ή άλλως αναζητούν μαρτυρίες για την απόδειξη συγκεκριμένων αδικημάτων.

Ο 26χρονος τότε Θανάσης βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό στις 29/9/2005, με τον κυβερνητικό ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό που διενήργησε αυτοψία, να κρίνει πως επρόκειτο για θάνατο που προβλήθηκε από πτώση από ύψος, αποδίδοντάς τον στην ουσία σε αυτοκτονία.

Το εύρημα αυτό δεν έγινε ποτέ αποδεκτό από την μητέρα του Θανάση που άρχισε έναν τιτάνιο αγώνα μέχρι που πέτυχε την εκταφή ορισμένων οστών του παιδιού της, η εξέταση των οποίων έδειξε στραγγαλισμό. Ο Θανάσης θα αποστρατευόταν σε δύο μήνες και ετοιμαζόταν ν’ ανοίξει αρχιτεκτονικό γραφείο στον θείο του, γεγονός που έδειχνε ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση για ν’ αυτοκτονήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *