Αρχίζουν έλεγχοι επιχειρήσεων-εταιρειών για αρνητικά rapid test υπαλλήλων. Τι ισχύει και ποιοι εξαιρούνται

Από σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες αρχίζουν του ελέγχους σε διάφορους εργασιακούς χώρους, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εμπίπτουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες προσκομίζουν αρνητικά πιστοποιητικά rapid test μία φορά τη βδομάδα.

Ποιοι οφείλουν να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ και ποιοι εξαιρούνταιΌλοι οι εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα κατά της Covid-19 με τις δύο δόσεις για διδοσικά εμβόλια και μία δόση για μονοδοσικό εμβόλιο, ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης (διάρκειας 180 ημερών) υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητική εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου – rapid test διάρκειας 7 ημερών.

Κάθε οργανισμός, εταιρεία, επιχείρηση, δύναται να ορίσει συγκεκριμένη ημέρα στην οποία θα γίνεται ο έλεγχος των εργαζομένων για την εβδομαδιαία εξέταση rapid test.

O έλεγχος των ατόμων που υποβάλλονται σε rapid test σε εβδομαδιαία βάση, θα γίνεται με επίδειξη γραπτού μηνύματος, ή προσκόμισης τους αποτελέσματος σε έντυπη μορφή.

Για τους εργαζόμενους (18+) που δεν έχουν λάβει καμία δόση του εμβολίου, συνεχίζεται ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus για τη διενέργεια PCR διάρκειας 72 ωρών και Rapid test διάρκειας 48 ωρών.

Για τα εμβολιασμένα άτομα, ή τα άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19, ή τα άτομα που εξαιρούνται από τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους, η εξέταση rapid test παραχωρείται δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας. Αυτό ισχύει και για τα άτομα που έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και δεν έχει παρέλθει η περίοδος που απαιτείται για τη λήψη της 2η δόσης.

Διευκρινίζεται πως, εάν σε ένα χώρο εργασίας καταγραφεί αλυσίδα μετάδοσης, θα υποβάλλονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως σε εξέταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *