Στις 17:30 ανακοινώνει τα νέα έκτακτα μέτρα ο Χατζηπαντέλας

Έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) πραγματοποιεί στις 16.00 το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Χθες ανακοινώθηκαν 2.241 νέα περιστατικά με το ποσοστό θετικότητας να φθάνει το 2,29%. Συνολικά, 168 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 84 σε σοβαρή κατάσταση.

Στην σύσκεψη θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και οι επιστήμονες θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους. Ο Υπουργός Υγείας θα προβεί σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, στις 1730, αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα. Πάντως το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει στις 5 Ιανουαρίου.

Χθες επιστήμονες, μέλη της ΣΕΕ, που μίλησαν στο ΚΥΠΕ σημείωσαν ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν».

Ο Καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης είπε συγκεκριμένα ότι «πρέπει να γίνει κάτι τι επιπλέον και αυτό θα αποφασιστεί στη σύσκεψη».

Η Ζωή Δωροθέα Πανά είπε ότι μαζί με την επαγρύπνηση, πρέπει να αξιολογούμε με σύνεση και οργανωμένα κάθε φάση της πανδημίας και τα νέα δεδομένα. 

Tα μέτρα που εξετάζονται

-Περιορισμος συναθροίσεων σε γάμους, βαφτίσεις και νυχτερινά κέντρα.

-Μείωση του αριθμού των φιλάθλων στα γήπεδα.

– Υποχρεωτική τηλεργασία στο 50%. 

-Υποχρεωτικό 24ωρο αρνητικό τεστ σε εμβολιασμένους για είσοδο τους σε νυκτερινά κέντρα, γάμους, βαφτίσεις κτλ ανεξάρτητα αν έχουν δύο ή τρεις δόσεις του εμβολίου.

-Δεν εξετάζεται προς το παρόν παράταση του κλεισίματος των σχολείων, ούτε το κλείσιμο κέντρων αναψυχής.

Πρόταση για χρήση διπλής μάσκας

Πρόταση: Χρήση διπλής χειρουργικής μάσκας ή ΚΝ95 σε χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός πχ: υπεραγορές, μέσα μεταφοράς.

Προκρίνεται: Σύσταση για χρήση μόνο της χειρουργικής μάσκας και όχι της ρούχινης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *