AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ επιστολή στο ecosmoscynews. Ζητά να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της μητέρας του και αν σχετίζεται με το εμβόλιο της Astrazeneca

Μιχάλης Αντωνίου

Ανοιχτή επιστολή, μέσω του δικηγόρου του, απεστειλε στον Υπουργό Υγειας ο κύριος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος ζήτα να διερευνηθούν οτα ακριβή αίτια θανάτου της μητέρας του Ιακωβίνας Προδρόμου η οποία απεβίωσε στις 18 Μαρτίου του 2021.

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Προδρόμου δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση απο το Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Προδρόμου η μητέρα του η μητέρα του, είχε διαγνωστεί στις 26/01/2021 με Καρκίνο στον εγκέφαλο – στάδιο 2. Παραπέμφθηκε στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και ακολούθως στο Ιατρικό Κέντρο Άγιος Θέρισσος για MRI, όπου και κατόπιν των απαραίτητων εξετάσεων ενημερώθηκε προσωπικά ως συνοδός της ασθενούς ότι ο καρκίνος είναι θεραπεύσιμος εάν ακολουθηθεί η απαραίτητη και ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή, την οποία η μητέρα του, ακολουθώντας την ιατρική συμβουλή που έλαβε, ξεκίνησε άμεσα.

Μετά την διεκπεραίωση 5 ακτινοθεραπειών, όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου, ήδη η μητέρα του άρχισε να νιώθει καλύτερα, και η κατάσταση της υγείας της παρατήρησε βελτίωση. Εν συνεχεία ο κ. Προδρόμου αναφέρει πως” Εκείνο το διάστημα, επικοινώνησα με τους ιατρούς που παρακολουθούσαν την μητέρα μου σε σχέση με το κατά πόσο δύνατο και/ή έπρεπε η μητέρα μου να εμβολιαστεί με εμβόλιο κατά του COVID-19. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι τόσο οι γιατροί όσο και οι ασθενείς, επιβάλλεται να εμβολιαστούν. Ως εκ τούτου, η μητέρα μου, παρά τις αντιρρήσεις που είχε τόσο η ίδια όσο και εγώ, και με φόβο για την υγεία της, έλαβε στις 17/02/2021 την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Την 08/03/2021, δηλαδή 19 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της, η μητέρα μου δεν ένιωθε καλά, και κατόπιν επικοινωνίας μου με το Ογκολογικό, ακολουθήσαμε τηνθεραπεία που μας συνέστησαν, δυστυχώς όμως, χωρίς ανταπόκριση από την αποβιώσασα. Ως εκ τούτου, στις 09/03/2021 η μητέρα μου εισήχθη στο ογκολογικό, και οι θεράποντες ιατροί με ενημέρωσαν ότι εντοπίστηκε μόλυνση στο αίμα της. Σχεδόν αμέσως μετά, έχασε την ομιλία της. Ακολούθως, ακολουθήθηκε στην μητέρα μου θεραπεία με μεταγγίσεις αίματος και χορήγηση αντιβίωσης. Επανειλημμένα, εκείνο το διάστημα ζητούσα μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων πληροφορίες και ενημέρωση για την κατάσταση υγείας της μητέρας μου. Στις 13/03/2021, ενημερώθηκα δυστυχώς ότι η κατάσταση της μητέρας μου ήταν μη αναστρέψιμη, λόγω της δυνατής πρώτης δόσης χημειοθεραπείας που έλαβε. Σημειώνεται ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε ως οικογένεια για τα ποσοστά χημειοθεραπείας ή την απόδοση αυτής, αλλά ούτε και για τις πιθανές τυχόν παρενέργειες του εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο. Εν τέλει, η μητέρα μου απεβίωσε, με αφόρητους πόνους, στις 18/03/2021, στο Ογκολογικό, με αιτίες θανάτου να αναγράφονται η πολυοργανική ανεπάρκεια συνεπεία μεταστατικού καρκίνου πνεύμονα. Παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως να προκύπτουν διάφορα νομικά ζητήματα από τον θάνατο της μητέρας μου, το μόνο που ζητώ, κύριε Υπουργέ, είναι να διερευνηθεί ο θάνατός της. Να διερευνηθούν τα αποτελέσματα των θεραπειών που ακολούθησε και κατά πόσο ήταν δυνατόν να προκαλέσουν τον θάνατό της, αλλά και να διερευνηθεί κατά πόσον ήταν δυνατόν, ο εμβολιασμός της με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο εξ’ όσο γνωρίζω έχει αποσυρθεί, ενδέχεται να επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας της μητέρας μου σε τέτοιο βαθμό, που να συνδέεται, είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον θάνατό της.

Ο κ. προδρόμου ζητά απο τον Υπουργό Υγείας όπως διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου της αποβιώσας, ενώ αναρωτιέται εαν αυτό είναι το κράτος πρόνοιας που ζούμε

Έντιμε κύριε Υπουργέ, το Κράτος όχι μόνο δεν διερεύνησε επαρκώς τα αίτια θανάτου της μητέρας μου, όχι μόνο δεν διαφύλαξε το δικαίωμα ζωής και υγείας της μητέρας μου επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια, όχι μόνο δεν απάντησε ποτέ στα αιτήματά μου για διερεύνηση, αλλά προέβη σε ενέργειες που αποδεικνύουν ξεκάθαρα, την έλλειψη σεβασμού προς την αποβιώσασα και την οικογένειά της και την παντελή έλλειψη έρευνας. Συγκεκριμένα, στις 27/09/2021, δηλαδή πέραν των 5 μηνών από τον θάνατο της μητέρας μου, έλαβα κλήση, από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία καλούσαν την μητέρα μου να παρουσιαστεί για να λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν προέβη στην δεύτερη δόση, αφού απεβίωσε. Όταν ενημέρωσα την αρμόδια λειτουργό που επικοινώνησε μαζί μου ότι η μητέρα μου απεβίωσε, διαπίστωσα προς έκπληξή μου ότι το Υπουργείο Υγείας, ουδεμία ενημέρωση είχε σε σχέση με τον θάνατο της μητέρας μου. Νοείται ότι σε περίπτωση που επιθυμείτε, είμαι στη διάθεσή σας για προσκόμιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων σε σχέση με τα πιο πάνω. Με όλο τον σεβασμό κύριε Υπουργέ, ερωτώ, αυτό είναι το κράτος προνοίας που ζούμε; Αυτό είναι το κράτος δικαίου; Αυτή είναι η προστασία της υγείας μας που θέλει να επιτύχει το κράτος; Με το να δείχνει παντελή αδιαφορία σε σχέση με πολίτες που απεβίωσαν; Επαναλαμβάνω, το μόνο που ζητώ είναι τη διερεύνηση των πραγματικών συνθηκών θανάτου της μητέρας μου, και τί έχει προκαλέσει τη ραγδαία, μη ευλόγως αναμενόμενη επιδείνωση της υγείας της και εν τέλει τον θάνατό της. Το ζητώ, ως πολίτης που σέβεται και τιμά τη χώρα του, και αναμένει ότι η κυβέρνηση της χώρας αυτής, σέβεται τους πολίτες της και τα ανθρώπινά τους δικαιώματα. Το ζητώ και το απαιτώ, όχι μόνο ως υποχρέωση του κράτους και δικαίωμά μου να γνωρίζω και να έχω πρόσβαση, αλλά και ως ένδειξη στοιχειώδους ανθρωπιάς, για να αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή της μητέρας μου. Επιφυλάσσω πλήρως όλα τα νομικά δικαιώματα εμού και της οικογένειάς μου ως συγγενείς της αποβιώσασας.

2 Replies to “AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ επιστολή στο ecosmoscynews. Ζητά να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της μητέρας του και αν σχετίζεται με το εμβόλιο της Astrazeneca”

  1. Υπάρχουν τρεις εκδοχές για τη μόλυνση που προκάλεσε και το θάνατό της: Η μόλυνση προήλθε από τις ακίδες του εμβολίου Η μόλυνση προήλθε από απροσδιόριστη αιτία Η μόλυνση προήλθε από τη χημειοθεραπεία έμμεσα αφού μετά από αυτήν εξασθένησε το ανοσοποιητικό της αποβιώσασας Οι γιατροί για το θάνατό της θα καλυφθούν πίσω από τη δεύτερη εκδοχή για να μην ενοχοποιήσουν το εμβόλιο φονιά που τη θανάτωσε!!!!

    1. Μόλυνση από τις ακίδες του εμβολίου;;; Πρέπει να κατέχεις πολλά εσύ, φαίνεται! Έτσι εν το ίντερνετ, ο κάθε άσχετος φκάλλει τζαι πόρισμα.

      Λυπούμαι για την απώλεια του ανθρώπου. Η μόλυνση δεν είναι πολύ πιθανό να έχει σχέση με το εμβόλιο, αλλά πρέπει να διερευνηθεί. Αν τυχόν οφείλεται στο εμβόλιο τότε θα είναι ίσως ο 2ος (;) θάνατος από εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, απέναντι στους 672 θανάτους λόγω του ίδιου του κορωνοϊού. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, τα εμβόλια σώζουν ζωές ενώ οι “αντιεμβολιαστές” παίρνουν αθώο και αφελή κόσμο στο λαιμό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *