«Δεν δεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν λεφτά» λέει ο ΠΑΣΙΚΑ – Κλείνουν επιχειρήσεις, έρχονται απολύσεις

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής για την κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλέον η μια μετά την άλλη βάζουν «λουκέτο».

Μιλώνταςσε έντονο ύφος ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης εξέπεμψε SOS, καθώς όπως τονίζει οι επιχειρήσεις κλείνουν εξ’ αιτίας των μέτρων που λήφθηκαν κατά της πανδημίας.

«Έρχονται εκατοντάδες απολύσεις και στάση πληρωμών καθώς δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να ανταποκριθούν οικονομικά» υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών να δημοσιεύσει και να εξηγήσει στον ΠΑΣΙΚΑ πως εντοπίζει 30% αύξηση στις οικονομικές δραστηριότητες των Κέντρων Αναψυχής το 2021 σε σχέση με το 2019.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτή την έρευνα και αναμένουμε από το Υπουργείο Οικονομικών να την δούμε, όπως περιμένουμε και την ανταπόκρισή τους στην οικονομική στήριξη που ζητάμε για όσες επιχειρήσεις πλήγηκαν ελέω των μέτρων», είπε.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο ΠΑΣΙΚΑ σε καμία περίπτωση δεν δέχεται το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε με στάση πληρωμών και απολύσεις, κάτι που κανένας μας δεν θέλει και για αυτό είναι υπεύθυνο το κράτος» σημειώνει.

Στήριξη αλλά στοχευμένα… λέει το ΚΕΒΕ

Την άποψη ότι οι περιορισμοί και τα μέτρα που τέθηκαν για αναχαίτηση της εξάπλωσης της πανδημίας προκάλεσαν σοβαρή μείωση στον κύκλο εργασιών αρκετών επιχειρήσεων, εξέφρασε  ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής.

«Καλούμε την κυβέρνηση με στοχευμένο τρόπο να στηρίξει όσες επιχειρήσεις αποδεδειγμένα είχαν μείωση του κύκλου εργασιών και δημιουργήθηκε πρόβλημα στην επιβίωση τους» είπε.

Τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΚΕΒΕ αντιλαμβάνεται και αναγνωρίζει την στενότητα των δημόσιων οικονομικών, έτσι διευκρίνισε θα πρέπει η στήριξη να γίνει στη βάση τεκμηριωμένων στοιχείων, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις που όντως είχαν μεγάλες ζημιές, να ανταποκριθούν στις πληρωμές προσωπικού και προμηθευτών.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *