ΚΥΠΡΟΣ: Επέμενε πως ήταν κλέφτης για να μπει φυλακή, ενώ ήταν άστεγος και δεν είχε να φάει

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άντρας ηλικίας γύρω στα 50, μετέβη σε αστυνομικό σταθμό της Λεμεσού και παραδόθηκε, αφού όπως είπε, έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο απο γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας και κατόπιν τούτου, έπρεπε να φυλακιστεί.

Όταν είδαν ότι ο άγνωστος άντρας επέμενε, επικοινώνησαν με τα Κεντρικά της Αστυνομίας όπου και τους ενημέρωσαν πως δεν έγινε καμία καταγγελία για κλοπή.

Τότε άρχισαν να υποψιάζονται με αποτέλεσμα να πιέσουν τον άγνωστο άντρα να πει την αλήθεια.

Και αυτό που φανερώθηκε δεν άρεσε σε κανένα: γιατί απλά ο άνθρωπος αυτός, ήταν άστεγος και είχε να φάει μέρες. Και ως τελευταία ελπίδα επιβίωσης, είδε τη φυλακή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το “Κίνημα ΕνΕργώ” και συγκεκριμένα με τον κ. Λευτέρη Γεωργίου μας ανάφερε πως δυστυχώς αυτή είναι η τραγική αλήθεια. “Η σχεδία – το καφενείο του Δήμου Λεμεσού” όπως χαρακτηριστικά μας ανάφερε “μπορεί να πάει κάποιος άστεγος για λίγες ώρες. Η ώρα 3 κλείνει. Μετά τι γίνονται αυτοί οι άνθρωποι; Τι τρώνε; Που κοιμούνται;”

Και συνέχισε,

“Το κράτος συνεχίζει, μετά απο τόσα χρόνια που παρουσιάστηκε έντονα το πρόβλημα διαβίωσης, να είναι απών. Κάτι που μας θλίβει αλλά ως Κίνημα ΕνΕργώ κάνουμε ότι μπορούμε, με τους ανύπαρκτους πόρους που έχουμε, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Η διαβίωση ολοένα γίνεται και πιο δύσκολη λόγω της αύξησης ενοικίων. Και τώρα που οι μαγαζάτορες απειλούν με απολύσεις κόσμο, όλο αυτό το πρόβλημα θα αυξηθεί”

“Αυτή δυστυχώς, είναι η Κύπρος του 2022. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Λεμεσού. Μιας πόλης όπου όταν παραμερίσει κανείς την αρχική της βιτρίνα, θα δει φτώχεια και εξαθλίωση”.κατέληξε ο κ. Γεωργίου

Πηγή: NEWSfeedCy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *