ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΠΗΘΙΩΤΗΣ: “Στην δική μου ψυχή υπάρχει ηρεμία, γαλήνη σωτηρία”

Επιμέλεια: Γιώργος Παύλου

Eίναι ένας άνθρωπος με, αρχές , ήθος. Ένας άνθρωπος γεμάτος ευγνωμοσύνη για τα όσα η ζωή του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Ο Αντώνης Λαπηθιώτης δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος ηθοποιός που έχει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη, αλλά ένας άνθρωπος γαλήνιος ήρεμος και καλοσύνατος. Όπως ο ίδιος αναφέρει στον δημοσιογράφο Γιώργο Πάυλου, στην δική του ψυχή πλεόν υπάρχει μόνο η ηρεμία, η γαλήνη και η σωτηρία

Ο ΛΑΠΗΘΙΩΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ! ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ

«Από τον Αντώνη του σήμερα, τολμώ και οφείλω να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Όσο μεγαλώνω αγαπώ τον Αντώνη και αυτό δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Ο άνθρωπος πρέπει να συμπονά και να νιώθει ευσπλαχνία. Τα τελευταία  χρόνια το νιώθω πολύ έντονα και αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο και προχωρώ με χαμόγελο.

Με τον Αντώνη συνομιλώ, του Αντώνη του ζητώ συγγνώμη, ο Αντώνης με συγχωρεί. 

Στην καθημερινή μας ζωή αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, πόνο, χαρές, χαμόγελο, λύπες, δάκρια, πίκρες. Όλα αυτά τα αφομοιώνεις και βγαίνεις κερδισμένος. Βιωματικά όταν ανακάλυψα τα πιο πάνω που σας έχω αναφέρει, ένιωσα απίστευτα όμορφα και ειδικότερα στον εσωτερικό μου κόσμο. Κυρίως ένιωσα συμφιλιωμένος με τον εαυτό μου, το είναι μου. Όπως λέμε η σωτήρια της ψυχής. Στην δική μου τη ψυχή υπάρχει η σωτήρια, η ηρεμία , η γαλήνη. 
Έναπόκειται στα χέρια του κάθε ενός από εμάς. Μόνο εσύ μπορείς να σώσεις την ψυχή σου μόνο εσύ κανένας άλλος, και το τονίζω αυτό.

 Να ακούσεις τον ανώτερο σου εαυτό ,αυτός μας μιλάει κάθε δευτερόλεπτο, και να τον ακούς με τα αυτιά της νόησης της ψυχής, της αυτοεκτίμησης. Ειδικότερα στις μέρες που πυροβολούμεθα συνεχώς με άσχημες ειδήσεις, βρισκόμαστε σε ένα χάος και καλούμεθα να βγούμε μέσα από αυτό το χάος, με την προσωπική μας φροντίδα και με μεγάλη προσπάθεια. Ο άνθρωπος αδιάλειπτος πρέπει να προσπαθεί. Όπως λένε αδιάλειπτος να προσεύχεστε, εγώ λέω αδιάλειπτος να προσπαθείτε»

ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ; 

«Το θέατρο όταν πρωτοξεκίνησα και πως είναι σήμερα…

 Είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Η μόνη διαφορά είναι οι άνθρωποι που το υπηρετούν και αυτό είναι φυσικό. Αλλάζουν οι πεποιθήσεις των ανθρώπων που  υπηρετούν το θέατρο. Και βεβαίως η οπτική γωνία που βλέπουν ο άνθρωποι το θέατρο, της κάθε εποχής της κάθε γενιάς. Αυτή είναι η αλλαγή του θεάτρου για εμένα τον Αντώνη. Το θέατρο σήμερα και πριν δυο χιλιάδες χρόνια εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Υπάρχει φυσικά πορεία, στην πορεία είναι όπως ο ήλιος, συννεφιά άνεμος μετά θα κοπάσει, η φουρτούνα μετά… ηρεμία. Όπως και η κάθε δουλειά» 

ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ  ΣΗΜΕΡΑ;

«Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη και ένα τεράστιο ευχαριστώ!!! Η αντιμετώπιση του κόσμου είναι όπως η γεωμετρική πρόοδος. Με τον καιρό αυξάνεται και αυτό είναι τεράστια αγαλλίαση για την ψυχή ενός καλλιτέχνη. Και γενικά για όλους τους ανθρώπους. Υποδυόμενος ένα ρόλο στην σκηνή, εκτιμείται από τον κόσμο και αυτό έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Είτε περπατώντας στον δρόμο ,είτε πηγαίνοντας στην τράπεζα , στην υπεραγορά για ψώνια ,ακόμη και για βενζίνη. Και από το πουθενά μια φωνή να εκφράζει θετικά τα συναισθήματά της, προς το πρόσωπό σου. Αυτό είναι ένα δώρο ζωής ένα Όσκαρ χωρίς φαμφάρες. Είσαι εσύ και το άτομο που εκφράζει τα αισθήματά του ,είναι ένα μεγαλείο ζωής, ένα δώρο ζωής, είναι οι προβολείς που φωτίζουν την ζωή σου».

ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ  ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  

«Μα είναι δυνατόν να ζεις σε αυτή την γη και να μην βιώσεις αδικίες; Νόμος απαράβατος η αδικία. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ. Είναι το πιο δύσκολο μάθημα αυτό και να το βιώσεις και να το αφομοιώσεις. Βέβαια και αδικήθηκα, αλλά μέσα από την αδικία μπορείς να βρεις και πάλι το δρόμο σου, φτάνει αυτό να μην σε πάρει από κάτω. Η αδικία είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου. Αν η αδικία σε κάνει καλύτερο στην δουλειά σου τότε είσαι κερδισμένος. Αν σε γεμίσει με κακίες  θα γίνεις χειρότερος και τότε χάνεις το παιχνίδι σαν ηθοποιός. Κάποια  στιγμή σίγουρα θα δικαιωθείς»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΒΗΜΑΤΑ;

«Ποτέ δεν έχω καταστρώσει σχέδια για τα επαγγελματικά μου βήματα»

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ;  

«Τι με ευχαριστεί σήμερα; Η ωραία και εποικοδομητική κουβέντα με ένα φίλο. Είτε αυτός είναι απλός φίλος, είτε αυτό το πρόσωπο είναι πιο στενά συνδεδεμένος μαζί σου στη ζωή. Εκτός από τις πολύ προσωπικές στιγμές με αυτό το άτομο , να μπορείς να μιλήσεις ,να δείξεις αγάπη ,να  εισπράξεις αγάπη ,να αγκαλιάσεις και να αγκαλιαστείς, να φιλήσεις και να φιληθείς.
 Είναι σημαντικές στιγμές που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους. Στιγμές φυσικές ανθρώπινες. Η ζωή είναι στιγμές!!! Το εδώ και τώρα, όχι το εδώ και τώρα θέλω εκατομμύρια, αλλά το εδώ και τώρα ζω όμορφα.
Τι με επηρεάζει; Δυστυχώς σήμερα χωρίς να το θέλουμε μας επηρεάζουν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσης. Βλέπεις και διαβάζεις σημεία και τέρατα. Με όλα αυτά ένιωσα η καρδιακή προσβολή να μου κουνάει το χέρι. Ο κόσμος σήμερα βρίσκεται σε ένα χάος , οι συγκρούσεις  είναι αναπόφευκτες. Πάρα πολλές φορές τις επιδιώκουμε. Ναι αυτά ενοχλούν και επηρεάζουν»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; 

«Δυο οργανισμοί που είναι ταυτόσημοι και πηγαίνουν  photo finish. Κυβερνούν και οι δυο το κόσμο εναλλάξ και σύγχρονος. Πολιτική και ιερατεία αυτοί οι δυο οργανισμοί έχουν ξεφύγει τελείως και χάσαμε το νόημα τι πρέπει να προσφέρουν στον άνθρωπο. Προκαλούν διαμάχες,  ίντριγκες,  αναστατώσεις. Ενώ δεν έπρεπε να προκαλούν ειδικότερα η εκκλησία. Και αυτό δεν είναι κάτι καινούριο».  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *