Παει με Παμπορίδη Προεδρικές το ΑΚΕΛ

Κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η περίπτωση του πρώην υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για να αποτελέσει τον εκλεχτό του ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές του 2023. Η απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ το περασμένο Σάββατο φαίνεται να στρώνει το χαλί για τον Γ. Παμπορίδη. Αποκλείστηκαν ονομαστικά οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τις μετέπειτα εξελίξεις. 

Ιδιαίτερα για τον δεύτερο δεν γίνεται αναφορά στην ιδιότητά του ως τέως Υπουργού της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και γενικότερα αποφεύχθηκε η γενίκευση του αποκλεισμού στην ιδιότητα. Αυτό δεν αφήνει εκτός κάδρου τον Γιώργο Παμπορίδη ως πιθανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Αντίθετα, του ανοίγουν την πόρτα.

Όπως πληροφορούμαστε, παρά το γεγονός ότι τέθηκε ως πρόταση η γενικότερη αναφορά για αποκλεισμό όλων των συναγερμικών νυν και πρώην, δεν πέρασε διότι ουσιαστικά θα απέκλειε από το πλαίσιο την περίπτωση του Γιώργου Παμπορίδη ως πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και πρώην Συναγερμικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κατά τη συζήτηση στην ΚΕ του ΑΚΕΛ υπήρξαν και έντονες τοποθετήσεις κατά μιας ενδεχόμενης υποστήριξης υποψηφιότητας Παμπορίδη, γεγονός που καλείται να λάβει σοβαρά υπόψη η ηγεσία του κόμματος. 

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, παρά το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής που έχει εκδοθεί, έχει κατατεθεί πρόταση, όπως προαποκλειστουν από τον διάλογο της συνεργασίας με κόμματα της αντιπολίτευσης για υποψήφιοι οι αρχηγοί κομμάτων. Αυτό σημαίνει ότι το ΑΚΕΛ βγάζει από τη συζήτηση το όνομα του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ως πιθανού κοινού υποψηφίου των δύο κομμάτων. Εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα στον διάλογο που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος των επαφών θα πάει και συγκεκριμένη πρόταση προς τις κομματικές ομάδες βάσης στο πλαίσιο του διαλόγου όπως προβλέπεται από την κομματική διαδικασία. Στόχος του κόμματος, όπως καθορίστηκε μετά τη χθεσινή συνεδρία, είναι να έχει υποψήφιο πριν από το Πάσχα.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του χθες ανέφερε πως «επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η διαπίστωση του κόμματος ότι η Κύπρος χρειάζεται μία προοδευτική αλλαγή» και να «απαλλαγεί από τη διακυβέρνηση του Συναγερμού».

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *