ΕΛΑΜ: Πρόταση νόμου τα μέτρα του κορωνοιού να περνούν απο Δημοψήφισμα-Ο Λ. Παπαγιάννης στο ecosmoscy

Επιμέλεια: Μιχάλης Αντωνίου

Πήρε την σκυτάλη το ΕΛΑΜ και στέλνει στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών επιτροπών επιστολή, με θέμα την Δημιουργία Πρότασης Νόμου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοιού.

Πιο συγκεκριμένα το κόμμα στην επίστολή του αναφέρει: “Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε όπως δώσετε οδηγίες για ετοιμασία Πρότασης Νόμου με την οποία τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορωνοιού να περνούν απο δημοψήφισμα.

Σκοπος της παρούσας πρότασης είναι να δοθεί το δικαίωμα στον λαό να αποφασίζει μέσω δημοκρατικών διαδικασιών για τα μέτρα που αφορούν την καθημερινή επιβίωση. Η ρύθμίση αυτή κρίνεται αναγκαία, αφού τα μέχρι σήμερα μονομερή διατάγματα, παραβιάζουν τισ βασικές ατομικές ανθρώπινες ελευθερίες”

Σε δηλώσεις του στο ecosmoscynews, O Λίνος Παπαγιάννης αναφέρει πως “ Η κίνηση αυτή προσβλέπει σε 2 σκοπούς. Ο πρώτος είναι να δηλώσουμε για ακόμα μια φορά την αντίθεση μας όσον αφορά την διαχείριση της κατάσταση που όλοι ζούμε εδώ και 2 χρόνια.Ο δεύτερος είναι για να πιέσουμε, ακόμα μια φορά, την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν δημόσια για την δική τους θέση.

Για την Ιστορία, να σας αναφέρω ότι όταν Μάρτιο του 2020 η κυβέρνηση ζήτησε από την βουλή να δώσει εξουσιοδότηση έτσι ώστε η κυβέρνηση να λειτουργεί με διατάγματα για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όλες οι δυνάμεις πλην του Ε.ΛΑ.Μ. στήριξαν την πρόταση της κυβέρνησης. Το καλοκαίρι του 2021, ζητήσαμε να εγγραφεί θέμα στο κεφάλαιο Δ, για να συζητηθεί επιτέλους στην βουλή το θέμα των μέτρων, οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των μέτρων κτλ. Μέχρι σήμερα ακόμα δεν έχει γίνει αυτή η συζήτηση. Πρέπει λοιπόν, όπως δηλώσαμε από το βήμα της ολομέλειας πάρα πολλές φορές, να σταματήσουν όλα τα μέτρα, κάθε είδους εξαναγκασμός και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή.

Το να παραβιάζεται κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, να υπάρχει μια σειρά από υποχρεωτικά μέτρα και να βλέπουμε τον διχασμό του λαού, για το κίνημα μας δεν είναι αποδεκτό” κατέληξε ο κύριος Παπαγιάννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *