Άφαντοι οι δραπέτες παρα τις εντατικές έρευνες της αστυνομίας

Με τις εξετάσεις για το πως κατάφεραν οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες να διαφύγουν από τα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πάφου να συνεχίζονται και τις πληροφορίες που φτάνουν ενώπιον των αρχών για το που ενδεχομένως να βρίσκονται να παραμένουν συγκεχυμένες, οι έρευνες προς εντοπισμό τους συνεχίζονται.

Παρά τις έρευνες σε οικίες και άλλα υποστατικά, τις αποκοπές οχημάτων και τις ανακρίσεις προσώπων που ενδεχομένως να σχετίζονται με τους δύο, ο 34χρονος Ernai Kozmiov και ο 28χρονος Αλέξανδρος Σαρκισίδης, παραμένουν άφαντοι.

Όπως δήλωσε χθες ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου επί 24ώρου βάσεως λειτουργεί Γραφείο Κρίσεως για συντονισμό των ενεργειών. Πάντως, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω οι πληροφορίες που φτάνουν στις αρχές είναι συγκεχυμένες. Ενδεικτικό αυτού το γεγονός ότι αρχικά υπήρξε πληροφορία ότι οι δραπέτες έχουν ήδη διαφύγει στα κατεχόμενα, εν συνεχεία άλλη ότι ο ένας εκ των δύο θεάθηκε στη Λεμεσό και άλλη πληροφορία έκανε λόγο για παρουσία τους στην Πάφο.

Στο μεταξύ όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ από το Σάββατο, για την υπόθεση, σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί τρία μέλη της Αστυνομίας, με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου. Τα ερωτήματα για το πως κατάφεραν οι δύο να δραπετεύσουν και μάλιστα από την θύρα κινδύνου, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσαν την πόρτα, παραμένουν.

Διαβόητοι και επικίνδυνοι

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, ο 34χρονος Ernai Kozmiov την περασμένη Τρίτη παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου το οποίο τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο για είκοσι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών κατοικιών, δύο κλοπών οχημάτων και καθώς και κατοχής χειροβομβίδας και αριθμού φυσιγγιών. Μεταξύ των ανευρεθέντων στην κατοικία του 34χρονου, είναι μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, ασημικών και άλλων κοσμημάτων, ρολόγια χειρός, συλλεκτικά νομίσματα, κινητά τηλέφωνα και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μεταξύ τους και tablet, φωτογραφικές μηχανές, μία τηλεόραση, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, τσάντες και γυαλιά ηλίου, καθώς και ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία.

Ο 28χρονος Αλέξανδρος Σαρκισίδης  κρατείτο για 23 υποθέσεις και το Σάββατο έληγε η προσωποκράτηση του ωστόσο επρόκειτο να συλληφθεί ξανά από το ΤΑΕ Λεμεσού για άλλες υποθέσεις που φέρεται να εμπλέκεται στην Λεμεσό. Εναντίον του εκκρεμούσαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης σημείωσε , σχετικά με 23 υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών που διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου του 2021 και Ιανουαρίου του 2022 στην Πάφο. Η σύλληψη του είχε γίνει στις 29 Ιανουαρίου 2022 ενώ σε έρευνα που είχε ακολουθήσει στο όχημα μετά τον εντοπισμό του κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης ενός γραμμαρίου και ποσότητα μεθαμφεταμίνης βάρους τριών γραμμαρίων, καθώς και μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων, διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών όπλων.about:blank

Έρευνα είχε διενεργηθεί και στην οικία του 28χρονου, μετά τη σύλληψή του, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και άλλων εργαλείων, κινητά τηλέφωνα και επιθετικά όπλα.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *