Διαψεύδει ο ΟΚΥπΥ τα περι υποστελέχωσης. “Όλα τα ΤΑΕΠ είναι πλήρως στελεχωμένα”

Όλα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Γενικών Νοσοκομείων είναι στελεχωμένα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.

Ο κ. Χαριλάου κλήθηκε να σχολιάσει σημερινή ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) στην οποία καταγγέλλει την «συνεχιζόμενη σοβαρότατη υποστελέχωση στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Λάρνακας», γεγονός που όπως λέει, αυξάνει τις πιθανότητες αρνητικών επιπτώσεων στους ασθενείς.

«Όλα τα ΤΑΕΠ των Νοσηλευτηρίων του Οργανισμού είναι στελεχωμένα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εκεί και όπου χρειάζεται ενίσχυση γίνονται επιπρόσθετες προσλήψεις», απάντησε ο Χαράλαμπος Χαριλάου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) έχει καθήκον να αναζητήσει και να ομολογήσει τις πραγματικές αιτίες της υποστελέχωσης, να αφήσει τις γνωστές του δικαιολογίες και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Προστίθεται, μεταξύ άλλων, πως «ούτε η πανδημία έχει σχέση με την υποστελέχωση των ΤΑΕΠ και ούτε αποτελεί επιχείρημα ότι οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί και κάποτε θα πληρωθούν. Η συνεχής φυγή ιατρών και η προκήρυξη θέσεων με ελάχιστους ή καθόλου ενδιαφερόμενους, οι πλείστοι χωρίς την κατάλληλη εμπειρία θα έπρεπε όχι απλά να προβληματίζει αλλά να φοβίζει τους αρμοδίους».

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *