Καταρρέει το ΓεΣΥ; Φωνές και αντιπαραθέσεις και επιθέσεις κατά του ΟΑΥ

Μαριλένα Παναγή – Philenews.com

Πολεμικό σκηνικό στήθηκε για το ΓεΣΥ στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου με φωνές, εντάσεις, αντιπαραθέσεις, απειλές για σύλληψη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΥ και ατμόσφαιρα που μύριζε μπαρούτι από το πρώτο λεπτό της χθεσινής συνεδρίασης η οποία είχε ως αντικείμενο συζήτησης, την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και το ΓεΣΥ.  

Καβγάδες, μεταξύ βουλευτών, επιθέσεις κατά του ΟΑΥ, έντονες συζητήσεις μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και φιλοξενουμένων, διαφωνίες σε ψηλούς τόνους μεταξύ βουλευτών και υπουργών. Οι υπέρμαχοι και οι πολέμιοι του ΓεΣΥ και μια μέρα που έληξε με την καταγγελία του ΑΚΕΛ ότι «ο υπουργός Οικονομικών μονομερώς αποκόπτει €103 εκατομμύρια από το Ταμείο του ΓεΣΥ».

Η συζήτηση άνοιξε με την ανάλυση της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, από τον Γενικό Ελεγκτή, ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή τεταμένη, αφού στις προσπάθειες του προέδρου του ΟΑΥ να δώσει απαντήσεις στις επισημάνσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, υπήρχε αντίδραση από τον πρόεδρο της Επιτροπής με αποτέλεσμα να ακολουθεί, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, αντιπαράθεση μεταξύ του Ζαχαρία Κουλία και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ. 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο, όταν πήρε τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος απαντώντας στις αντιδράσεις των όσων ανέφερε για το κόστος του ΓεΣΥ, εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ όσο και κατά του διευθυντή του ΟΑΥ Ανδρέα Παπακωνσταντίνου.  

Οι τόνοι έπεσαν αρκετά, όταν τον λόγο πήρε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος κάλεσε όλους, «να κατανοήσουμε ότι το ΓεΣΥ είναι ένα μωρό δύο χρόνων το οποίο πρέπει να αφήσουμε και να βοηθήσουμε να περπατήσει και να μην το σκοτώνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *