Θέμα χρόνου να λάβει ενδημική μορφή ο κορωνοϊός λέει ο Δρ Βωνιάτης

Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός θα πάρει ενδημική μορφή στην Κύπρο, σε περίπου ένα μήνα, εξέφρασε ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες δεν είναι μακριά από τη δημιουργία ενός πολυδύναμου εμβολίου, το οποίο θα προστατεύει από τις πιο σοβαρές μεταλλάξεις και θα χορηγείται μια φορά το χρόνο.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Βωνιάτης ανέφερε ότι ήδη σε κάποιες χώρες, ο κορωνοϊός έχει πάρει ενδημική μορφή, εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ανοσίας.

Σημείωσε ότι επί του παρόντος στην Κύπρο καταγράφεται μεγάλος αριθμός θανάτων, ο οποίος, όπως εξήγησε, αντανακλά την επιδημιολογική εικόνα που επικρατούσε πριν από περίπου ένα μήνα.

Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία για τους νοσηλευόμενους, ο Μιχάλης Βωνιάτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι θάνατοι οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα.

Την ίδια στιγμή, έστειλε το μήνυμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον κορωνοϊό για ακόμη μερικά χρόνια.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι επιστήμονες δεν είναι μακριά από τη δημιουργία ενός πολυδύναμου εμβολίου, το οποίο θα προστατεύει από τις πιο σοβαρές μεταλλάξεις και θα χορηγείται μια φορά το χρόνο.

ΡΙΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *