Προς ποινική δίωξη δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση

Προς το Δικαστήριο οδεύει η καταγγελία γυναίκας δημοσιογράφου από προϊστάμενό της, επίσης δημοσιογράφο, για κατ’ ισχυρισμόν σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στον χώρο εργασίας, όταν εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα».

Το ΤΑΕ Λευκωσίας, εξ όσων πληροφορούμαστε, έχει ολοκληρώσει τις έρευνες και ανακρίσεις του και έχει ήδη ετοιμάσει σχετική έκθεση με εισήγηση όπως η υπόθεση καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Καταθέσεις λήφθηκαν τόσο από την παραπονούμενη όσο και από άλλους δημοσιογράφους, καθώς και προσωπικό από τον τηλεοπτικό σταθμό και γενικά από όσα άτομα είχαν ενημερωθεί από την παραπονούμενη για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Στο ΤΑΕ κλήθηκε και ο καταγγελλόμενος, καθώς και πρόσωπα στα οποία είχε εκμυστηρευτεί η παραπονούμενη ευθύς εξαρχής για τα μηνύματα που ελάμβανε στο κινητό της με σεξουαλικά υπονοούμενα. Τα πρόσωπα αυτά φέρονται να επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι ενημερώθηκαν από την παραπονούμενη για τη συμπεριφορά του δημοσιογράφου. Επίσης αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας ήταν και η απόφαση του τηλεοπτικού σταθμού να καλέσει τον εν λόγω δημοσιογράφο να παραιτηθεί από τον σταθμό, μετά που η παραπονούμενη τον κατήγγειλε στους υπευθύνους του. 

Τώρα η Αστυνομία πιθανότατα να διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο με την εισήγηση των ανακριτών στη Νομική Υπηρεσία, για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του δημοσιογράφου. Το ΤΑΕ διερεύνησε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και αποστολής ενοχλητικών μηνυμάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία της παραπονούμενης, όλα άρχισαν περί τον Νοέμβριο του 2020 όταν ελάμβανε μηνύματα στο κινητό της με υπονοούμενα. Όταν τα μηνύματα έγιναν πιο πρόστυχα, τότε αποφάσισε να τον καταγγείλει. Επειδή ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αποχώρησε από το Σίγμα, αυτή δεν προχώρησε με καταγγελία στην Αστυνομία, ωστόσο όταν πρόσφατα επαναπροσλήφθηκε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, η δημοσιογράφος αντέδρασε και προέβη σε καταγγελία. Μετά την εξέλιξη αυτή, το Σίγμα τον έθεσε σε αναστολή καθηκόντων μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πηγή: philenews.com – Mιχάλης Χατζιηβασίλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *