Στην…”πιάτσα” το εμβόλιο Nuvaxovid – Το Σάββατο οι πρώτοι εμβολιασμοί

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ τα πρώτα ραντεβού έχουν ήδη κλειστεί, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί με Nuvaxovid θα γίνουν το προσεχές Σάββατο, 12 Μαρτίου του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Novavax χορηγείται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό και δεν θα πραγματοποιείται στο παρόν στάδιο εμβολιασμός με Nuvaxovid για αναμνηστική δόση.

Συνολικά, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, θα διατεθούν 15 χιλιάδες δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Τι είναι το εμβόλιο Nuvaxovid

Το Nuvaxovid είναι εμβόλιο για την πρόληψη της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Περιέχει μια εκδοχή μιας πρωτεΐνης, που βρίσκεται στην επιφάνεια του ιού SARS-CoV-2 (πρωτεΐνη ακίδα), η οποία έχει παραχθεί στο εργαστήριο.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χορηγείται σε δόσεις, με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων, ενώ σύμφωνα με τις μελέτες που διενεργήθηκαν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Nuvaxovid αντιστοιχεί περίπου στο 90%.

Σημειώνεται ότι εάν το εμβολιασμένο άτομο έρθει σε επαφή με τον ιό SARS-CoV-2, το ανοσοποιητικό σύστημα θα αναγνωρίσει την πρωτεΐνη ακίδα στον ιό και θα είναι έτοιμο να επιτεθεί.

Τα αντισώματα και τα ανοσοκύτταρα μπορούν να προστατεύσουν από τη νόσο COVID-19 δουλεύοντας μαζί για να σκοτώσουν τον ιό, να αποτρέψουν την είσοδό του στα κύτταρα του σώματος και να καταστρέψουν τα μολυσμένα κύτταρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *