Γιώργος Κέζος στο ecosmoscy: “Τα προβλήματα είναι τεράστια. Να παραιτηθεί ο Υπουργός Υγείας και στελέχη του ΟκΥπY”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy.news, μίλησε ο Πρόεδρος των Νεφροπαθών, κ. Γιώργος Κκέζος, ζήτώντας άμεσα την παραίτηση του Υπουργου Υγείας, καθώς και στελεχών του ΟκΥπυ, ένεκα της τεράστιών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς αιμοκαθαρόμενοι.

Ο κ. Κεζος δήλωσε πως “χθες παρολίγον να θρηνήσουμε πέντε θύματα, λόγω του ότι σταματούσαν οι μηχανές αιμοκάθαρσης.”

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι έγιναν ήδη διαδικασίες για αλλαγή του συστήματος και ότι αναμένεται η αγορά του το συντομότερο δυνατόν.

Στο μεταξύ το θέμα των νεφροπαθών και των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, έφερε ξανά στο φως, πριν απο λίγο καιρό ο κ. Κέζος, δηλώνοντας πως τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και οι αρμόδιοι υποσχέθηκαν πως θα αντικατασταθούν τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης τα οποία αποσύρθηκαν το 2012 απο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και στάληκαν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

“Μας κοροιδεύουν εδώ και καιρό” δήλωσε σε υψηλούς τόνους στο ecosmoscy.news, ο Πρόεδρος των Νεφροπαθών της επ. Αμμοχώστου, ενώ συνέχισε με το ίδιο ύφος ζήτώντας άμεσα την παραίτηση του Υπ. Υγείας καθώς και στελεχών του ΟκΥπΥ ενώ ανέφερε πως “εντός των ημερών θα αποστείλουμε επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ, για λήψη μέτρων επ’αόριστον μέχρι τη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά η υγεία μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *