Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο Υπουργός. Ανήγγειλε λύσεις για τους νεφροπαθείς και ζήτησε συγνώμη

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy.news, μίλησε ο Πρόεδρος των Νεφροπαθών, κ. Γιώργος Κκέζος, ζήτώντας άμεσα την παραίτηση του Υπουργου Υγείας, καθώς και στελεχών του ΟκΥπυ, ένεκα της τεράστιών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς αιμοκαθαρόμενοι.

Ο κ. Κεζος δήλωσε πως “ παρολίγον να θρηνήσουμε πέντε θύματα, λόγω του ότι σταματούσαν οι μηχανές αιμοκάθαρσης.”

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι έγιναν ήδη διαδικασίες για αλλαγή του συστήματος και ότι αναμένεται η αγορά του το συντομότερο δυνατόν.

Στο μεταξύ το θέμα των νεφροπαθών και των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, έφερε ξανά στο φως, πριν απο λίγο καιρό ο κ. Κέζος, δηλώνοντας πως τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και οι αρμόδιοι υποσχέθηκαν πως θα αντικατασταθούν τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης τα οποία αποσύρθηκαν το 2012 απο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και στάληκαν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

“Μας κοροιδεύουν εδώ και καιρό” δήλωσε σε υψηλούς τόνους στο ecosmoscy.news, ο Πρόεδρος των Νεφροπαθών της επ. Αμμοχώστου, ενώ συνέχισε με το ίδιο ύφος ζήτώντας άμεσα την παραίτηση του Υπ. Υγείας καθώς και στελεχών του ΟκΥπΥ ενώ ανέφερε πως “εντός των ημερών θα αποστείλουμε επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ, για λήψη μέτρων επ’αόριστον μέχρι τη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά η υγεία μας“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αμμοχώστου, και ζήτησε συγνώμη από τους νεφροπαθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και 2 χρόνια και όπως είπε θα ληφθούν άμεσα λύσεις.

«Αποφασίσαμε ότι συγκεκριμένη εταιρία θα αναλάβει τη συντήρηση του συστήματος από σήμερα, λήφθηκε απόφαση, για την οποία πίεζε το Υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό, πήρα την απόφαση πάνω μου να αλλαχθούν όλες οι μηχανές άμεσα που υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή και θα προσθέσουμε ακόμη 15 μηχανές», είπε ο Υπουργός Υγείας.

«Αν δεν ερχόμουν εδώ τα μηχανήματα δεν θα έρχονταν ποτέ», τόνισε στον ΑΝΤ1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *