Υπο 8ημερη κράτηση οι γονείς του βρέφους. “Ξύπνησε με σπασμούς” είπαν στους ανακριτές

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στην θέση των γονέων ότι το δίμηνο βρέφος πνίγηκε κατα την σίτιση του, φαίνεται να αρκέστηκε το ΤΑΕ Λεμεσού, μετά τις έρευνες που διενεργήθηκαν , την ώρα που η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε επι της σορού του, έδειξε ότι κακοποιήθηκε βαριά.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού, περι πνιγμού κατά την σίτιση του , φαίνεται να ανατράπηκαν, καθώς οι ιατροδικαστές Αγγελική Παππέτα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, που διενήργησαν την νεκροτομή ξεσκέπασαν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς απο τα ευρήματα διαφάνηκε ότι το βρέφος, έφερε βαριά κρανιεγκεφαλική κάκωση, η οποία επέφερε το θάνατο του, ενώ στο σώμα του δίμηνου βρέφους, εντοπίστηκαν επίσης κατάγματα δεξιάς κλείδας και αριστερής πλευράς, καθώς και υποσκληρίδιο αιμάτωμα νοτιαίου μυελού.

Σημειώνεται πως ο πατέρας στην κατάθεση του, είχε αναφέρει πως το βρέφος το είχα πατήσει στην πλάτη το δίχρονο αδελφάκι του.

Μετά την αποκάλυψης της φρίκης, οι αρχές πέρασαν χειροπέδες στους γονείς ηλικίας 37 και 22 ετών, οι οποίοι οδηγούνται σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, για ανθρωποκτονία.

Κατα την σημερινή τους απολογία οι γονείς του βρέφους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ όπως ισχυρίστηκαν στους ανακριτές, το παιδί ξύπνησε με σπασμούς.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο από τον ανακριτή του ΤΑΕ Λεμεσού που διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας, ο θάνατος του άτυχου βρέφους προκλήθηκε κακόβουλα από πράξεις που εμπεριέχουν βίαιο κούνημα, με ή χωρίς πρόσκρουση σε αμβλεία επιφάνεια.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής στο δικαστήριο τέτοια χτυπήματα, δεν μπορούν να προκληθούν από πτώση από καναπέ, ή από κατοικίδιο, ή από άλλο αδελφάκι.

Με πληροφορίες απο cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *