Νέες δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τα ρωσικά τεθωρακισμένα κοντά στο Κίεβο

«Σε Χάρκοβο, Τσέρνιγκοφ, Μαριούπολη βλέπουμε προσπάθειες να περικυκλωθούν από τη Ρωσία», υποστήριξε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Παρόμοιες κινήσεις παρατηρούνται γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με πολλές γραμμές προώθησης των ρωσικών στρατευμάτων, όπως πρόσθεσε.

«Ο ρωσικός στρατός προέλασε περίπου 5 χιλιόμετρα τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως υπολόγισε. Έχει επομένως αποκτήσει κάποια ορμή», πάντως όχι πολλή, σύμφωνα με τον ίδιο.

Διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο έχει ισχυρή άμυνα

Παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατον να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή πότε ο ρωσικός στρατός θα εισβάλει στο Κίεβο. Σε ορισμένα σημεία, οι μονάδες του βρίσκονται μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, αναγνώρισε.

Αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων

Στο μεταξύ δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar δείχνουν ότι η μεγάλη ρωσική οχηματοπομπή που βρισκόταν βορειοδυτικά του Κιέβου, κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ, διασκορπίστηκε και αναδιατάχθηκε.

Η Maxar εξήγησε ότι οι εικόνες δείχνουν ίλες τεθωρακισμένων να ελίσσονται μέσα σε πόλεις και διαμέσου πόλεων κοντά στο αεροδρόμιο. Ορισμένα από τα στοιχεία της γιγαντιαίας οχηματοπομπής έλαβαν θέσεις κοντά στη Λουμπιάνκα, με πολλά ρυμουλκούμενα πυροβόλα να έχουν πλέον τοποθετηθεί σε θέσεις βολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *