Τσέπωνε μέχρι και τα δίδακτρα των παιδιών η 30χρονη

Tης Ιωάννας Μάντζιηπα – philenews.com

Εξαργύρωνε επιταγές του Συνδέσμου Γονέων Δημόσιου Νηπιαγωγείου τις οποίες εξέδιδε στο όνομά της, η 30χρονη πρόεδρος, η οποία συνελήφθη για κλοπή από τον λογαριασμό του Συνδέσμου για το ποσό των €23.000. Χθες, οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής της για περίοδο 6 ημερών.

Όπως έγραψε και σε χθεσινό δημοσίευμα ο «Φ», η 30χρονη παραδέχθηκε την κλοπή χρηματικού ποσού και εξέφρασε μεταμέλεια. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η ταμίας είχε ζητήσει κατά τον Δεκέμβριο του 2021 από την 30χρονη να της παραδώσει όλες τις αποδείξεις που υπάρχουν σε σχέση με τα έσοδα και τα έξοδα του Συνδέσμου, με σκοπό τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου.

Η 30χρονη, ωστόσο, έδινε διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις και καθυστερούσε να παραδώσει τις αποδείξεις του Συνδέσμου όπως και την κατάσταση του λογαριασμού. Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο λογαριασμός όταν δόθηκε στη νέα σύνθεση του Συνδέσμου είχε υπόλοιπο €20.000, ωστόσο, κατά τον έλεγχο που έκανε η ταμίας, διαπιστώθηκε ότι το υπόλοιπο ήταν €1.122.

Από τον λογιστικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι η ετήσια κρατική χορηγία των €8.000 για το έτος 2021, κατατέθηκε στον λογαριασμό της 30χρονης στις 14 Δεκεμβρίου 2021. Η 30χρονη φέρεται να απέκρυψε από το Συμβούλιο τη χορηγία, λέγοντας στα μέλη ότι υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή.

Από τις περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι 15 επιταγές του Συνδέσμου εκδόθηκαν στο όνομα της ύποπτης και εξαργυρώθηκαν από την ίδια σε μετρητά. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι 10 επιταγές έφεραν πλαστογραφημένη την υπογραφή της ταμία. Το συνολικό ποσό το οποίο αποσπάστηκε από την ύποπτη ανέρχεται στις €22.820 και αφορά την εξαργύρωση επιταγών στο όνομα της για το ποσό των €17.000 και εισπράξεις από δίδακτρα των παιδιών για τον Δεκέμβριο 2021 μέχρι και Φεβρουάριο 2022, το ποσό των €5.500.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *