Έρχεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση

Ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από αύριο στην περιοχή της Κύπρου με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους είναι 46 εκατοστά. Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι και τη Δευτέρα:

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού. Στα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία  δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *