Θορύβησαν την επιτροπή τα 5286 χθεσινά κρούσματα…Δεν υπάρχει ενδεχόμενο άλλων χαλαρώσεων

Τα 5.286 νέα περιστατικά από 114.066 διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και οι 149 νοσηλευόμενοι που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ, επιβεβαίωσαν την ανησυχία και δικαιολόγησαν το «φρένο» που έβαλαν οι ειδικοί για να μην έχουμε χειρότερα.

Το ενδεχόμενο αφαίρεσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, είναι κάτι που συζητήθηκε και χθες κατά τη συνάντηση του Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ωστόσο μπήκε στο συρτάρι, αναμένοντας ότι όσο περνά ο καιρός και φτάνουμε σε ανοιξιάτικο καιρό οι συνθήκες θα γίνουν πιο ευνοϊκές.

Όπως αποφασίστηκε δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή ούτε για άλλες χαλαρώσεις και συμφώνησαν όπως επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Πάντως σήμερα, ο Υπουργός Υγείας μεταβαίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο με την σύσταση για χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου σε άτομα 70+ καθώς και σε κάποιες ευπαθείς ομάδες. Μία εισήγηση που έθεσαν στο τραπέζι εδώ και μέρες οι ειδικοί, ωστόσο σήμερα παρουσιάζεται ενώπιον του σώματος. Επίσης θα τεθεί και η εισήγηση για 3η δόση σε άτομα 12 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Δευτέρα τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο test to stay σε νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδικά σχολεία για παιδιά τριών ετών και άνω, αν και προαιρετικά. Επιπλέον από χθες τέθηκε σε ισχύ η άρση απαγόρευσης διανυκτέρευσης εκτός δομής ενοίκων σε γηροκομεία και κλειστές δομές καθώς και άρση της απαγόρευσης για σχολικές εκδρομές.

Πηγή: cyprustimes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *