Δήμητρα Τσίτση στο ecosmoscy: ” Το κουβάρι που ξετυλίγεται για την υπόθεση της Πάτρας κρύβει εκπλήξεις που θα μας σοκάρουν”

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Στο ecosmoscy.news, μίλησε η Εγκληματολόγος – Κοινωνιολόγος, Δήμητρα Τσίτση, για την υπόθεση της Πάτρας, που έχει κυριολεκτικά παγώσει την κοινή γνώμη, σε σχέση με τον τρόπο τον οποίο φέρεται να δρούσε η μητέρα, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία απο πρόθεση, ενώ απολογείται σήμερα στους ανακριτές. Την ίδια ώρα, δεν αποκλείονται συλλήψεις τόσο για τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και για την αδελφή της κατηγορούμενης, Δήμητρας Πισπιρίγκου.

Η κυρία Τσίτση κληθείς να απαντήσει αν τελικα υπάρχει το τέλειο έγκλημα απάντησε πως: Το τέλειο έγκλημα δύσκολο να θεωρηθεί ότι υπάρχει. Υπάρχουν ωστόσο έξυπνοι, τυχεροί εγκληματίες και λιγότερο έξυπνοι αστυνόμοι που ανοίγουν την λάθος πόρτα τη λάθος στιγμή.Σίγουρα έχουμε εγκλήματα που μέχρι και τις μέρες μας παραμένουν ανεξιχνίαστα και φυσικά πολύ εύκολα δημιουργούν συναρπαστικά σενάρια, θεωρίες συνωμοσίας και πολλά ακόμη.Την στιγμή λοιπόν που ένα έγκλημα το κάνει άνθρωπος που είναι ατελής, έγκλημα τέλειο δεν υπάρχει. Παντού υπάρχουν ίχνη, σημάδια, διαγνωστικά σημεία και τα υπολείμματα που άφησε πίσω του και μπορούμε να το εντοπίσουμε. Το ζήτημα είναι… να εντοπιστούν! Και εκεί μπαίνει το ζήτημα της σωστής ανάκρισης. Πιθανή άγνοια από κάποιους ανακριτικούς υπαλλήλους που δεν γνωρίζουν όλα τα δεδομένα της ανακριτικής διαδικασίας έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν στοιχεία τα οποία μπορεί να είναι απαραίτητα για την εξιχνίαση μιας υπόθεσης.Πάντα να ξέρετε, ακόμη και το τέλειο έγκλημα αφήνει κάτι πίσω του. Όλα στο τέλος φαίνονται. Μέχρι στιγμής δεν γνώρισα στην εμπειρία μου το τέλειο έγκλημα!

H έμπειρη εγκληματολόγος, σε ερώτηση για το πως κατάφερε για 2 χρόνια να ξεγελάσει τις αρχές και να παίζει θέατρο, αν τελικά αποδειχθεί ότι ευθύνεται και για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών τόνισε πως: “Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το θέμα του αν ξεγέλασε τις αρχές τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας όσο και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών. Σίγουρα ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν σημεία που δείχνουν καθυστερημένη αντίδραση εκ μέρους των αρχών. Και δεν εννοώ μόνο των αστυνομικών.Aπό τον Ιανουάριο 2022, οπότε πέθανε η Τζωρτζίνα, ως σήμερα, έπαιζε θέατρο και κρυφτούλι θεωρώντας ότι μπορούσε να εξαπατήσει τις Αρχές, ειδικούς, γιατρούς, ιατροδικαστές και φυσικά την κοινωνία. Ευτυχώς καταλυτικές ήταν οι μαρτυρίες των γιατρών που κούραραν το μικρό παιδί αλλά και των νοσηλευτών στο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο πήγαινε η Τζωρτζίνα όταν έμεινε παράλυτη.Νομίζω ότι έχουμε ακόμη να δούμε πολλά σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Το κουβάρι που ξετυλίγεται κρύβει εκπλήξεις που θα μας σοκάρουν.Δεν είναι θέμα αν ξεγέλασε η όχι. Το θέμα είναι το κατά πόσο εμείς η κοινωνία της επιτρέψαμε να φτάσει εδώ και να καταλήξει ( αν αποδεικτεί) όχι ένα ούτε δύο αλλά 3 παιδάκια.”

H Κυρία Τσίτση τόνισε πως κατά την γνώμη της υπάρχουν κενά στο σύστημα και πως αυτό πρέπει να αλλάξει εντελώς. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως”Θεωρώ πώς πρέπει να αλλάξει το σύστημα, παντελώς.Δηλαδή να μην χρειάζεται πάντα η υπογραφή του γονέα για να μπορεί το παιδί να επισκέπτεται ψυχολόγο αφού κριθεί απαραίτητο από το σχολείο για παράδειγμα, ή μετά θάνατο να γίνουν όλες οι εξετάσεις που χρειάζεται ιδιαίτερα εάν ο λόγος θανάτου είναι ‘ αιφνίδιος’ .Το βλέπουμε συνεχώς και συνεχώς το έγκλημα αυξάνετε.”

Tελειώνοντας, η εγκληματολόγος έθεσε και ερωτήματα τα οποία προβληματίζουν, όπως : “Ποια είναι η πρόληψη;Τι άλλαξε μέχρι σήμερα; Απλά βλέπουμε μια Eλλάδα και μια Kύπρο να γίνονται Τέξας. Και αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, σε ένα μήνα το πολύ, θα αποσιωπηθεί και μετά; Μπορεί κάποιος να φέρει τα παιδιά πίσω; Κανείς! Ας είναι τα τελευταία θύματα.Ας γίνουν αλλαγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *