Υπόθεση Ορέστη: Περιμένουν κατηγορητήρια οι 15 αστυνομικοί

Τα κατηγορητήρια που θα επιδοθούν στους 15 αστυνομικούς οι οποίοι ενεπλάκησαν στην διερεύνηση των εξαφανισμένων γυναικών που όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ήταν θύματα του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, βρίσκονται σε τελικό στάδιο και εν συνεχεία θα προχωρήσουν οι πειθαρχικές διώξεις.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε τη σύσταση πειθαρχικών επιτροπών, όπως προνοεί η νομοθεσία, την ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει δυσανασχέτηση από τα μέλη που αναμένεται να λάβουν τα κατηγορητήρια.

Πρόκειται για 15 αστυνομικούς εκ των οποίων ο ένας είναι Αστυνομικός Διευθυντής και τρείς άλλοι, τότε υπεύθυνοι σε Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Οι 15 αναμένεται να κατηγορηθούν για αμέλεια καθήκοντος σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σε σχέση με την διερεύνηση των υποθέσεων 5 εξαφανισμένων γυναικών και 2 παιδιών, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν και τα θύματα του Νίκου Μεταξά.

Αμέσως μετά την διαδικασία ολοκλήρωσης και επίδοσης των κατηγορητηρίων αναμένεται να συσταθεί Πειθαρχική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από λειτουργούς την Νομικής Υπηρεσίας και ένα αξιωματικό της αστυνομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *