«Μονόδρομος το έγκλημα» στην Πάτρα. Τι απαντούν οι ιατροδικαστές στο αίτημα Πισπιρίγκου για γονιδιακό έλεγχο

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση -θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου κλείνει σήμερα τρεις εβδομάδες στη φυλακή και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη, παρά τις κατηγορίες ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα.

Η 33χρονη, ζητά έναν τρίτο συμπληρωματικό γονιδιακό έλεγχο για τους θανάτους των παιδιών της, ωστόσο, ιατροδικαστές, εμφανίζονται πεπεισμένοι πως σύντομα θα υπάρξουν αποδείξεις, που θα δείχνουν ότι τα άτυχα κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Κινήσεις εντυπωσιασμού από την Πισπιρίγκου – Μονόδρομος η εγκληματική ενέργεια
Οπως υποστηρίζει ο Ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στον Σκάι, «είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού», καθώς δεν πρόκειται να προκύψει κάτι καινούριο. «Δε νομίζω ότι μπορεί να προκύψει κάτι από αυτόν τον έλεγχο από τη στιγμή που έχει γίνει ο γενετικός έλεγχος και έχει αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει κάποιο νόσημα που να συνδέει τους τρεις θανάτους μεταξύ τους», είπε.

Εκτίμησε, επίσης, ότι θα έχουμε ανατροπές με την ιατροδικαστική έκθεση που αναμένεται, σε σχέση με τις πρώτες εκθέσεις και ενδεχομένως θα βρεθούν επιπλέον στοιχεία. Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται ο παθολογικός θάνατος των δύο παιδιών «είναι μονόδρομος η εγκληματική ενέργεια».

«Δεν συζητείται πια το γονιδιακό πρόβλημα»
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Διερευνούναι οι εγκληματικές πράξεις στα άλλα δύο παιδιά από τους έμπειρους ιατροδικαστές. Εκείνοι θα πουν αν ο θάνατος οφείλεται σε δηλητηρίαση ή ασφυξία. Δεν πρόκειται απλώς για μια αναψηλάφιση που διενεργείται. Υπάρχει και η δυνατότητα επανεξέτασης σε διασωθέν βιολογικό υλικό. Δεν συζητείται πια το γονιδιακό πρόβλημα».

«Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι έχουμε εγκληματική πράξη, η οποία μένει να αποδειχθεί στο δικαστήριο, δεν έχουμε πλέον να αξιολογήσουμε γενετικά προβλήματα και κληρονομικά νοσήματα αλλά ξεκάθαρα οι ιατροδικαστές είναι οι αρμόδιοι να αποφανθούν, μετά τη διερεύνηση», πρόσθεσε ακόμα.

Η αστυνομία περιμένει «πώς και πώς» τα στοιχεία των ιατροδικαστών
Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας σχολίασε, ότι η αστυνομία περιμένει τα στοιχεία των ιατροδικαστών «πώς και πώς». Από εκεί και μετά θα εξετάσει αν θα γίνουν κι άλλες συλλήψεις.about:blank

«Είμαστε στα ίχνη της διαδρομής της κεταμίνης, όπως και να γίνει όμως όλα συγκλίνουν σε ένα πρόσωπο», τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τόνισε.

Το αίτημα της Πισπιρίγκου
Υπενθυμίζεται ότι με τους δύο πρώτους γονιδιακούς ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί, τόσο για την ίδια όσο και για τον σύζυγό της, δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα μπορούσαν τα παιδιά να είχαν κληρονομήσει, με αποτέλεσμα τους αιφνίδιους θανάτους τους. Ο τρίτος έλεγχος δεν είχε γίνει, διότι όπως επισήμανε η κατηγορούμενη στοίχιζε 700 ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορούσε το ζεύγος να συγκεντρώσει.

Στο μεταξύ πραγματοποιείται ο έλεγχος στα τηλέφωνα και τους διαδικτυακούς λογαριασμούς που διατηρούσε η προφυλακισθείσα, με τις Αρχές να θεωρείται ότι έχουν ήδη εντοπίσει ενδιαφέρονται ευρήματα για το θάνατο και των τριών παιδιών της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο, η προφυλακισμένη μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα, ευελπιστεί να ανατρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να πετύχει τον πρώτο της στόχο, που δεν είναι άλλος από την αποφυλάκισή της. Η ίδια απειλεί τον Μάνο Δασκαλάκη με μηνύσεις, και για την ώρα αποφεύγει να ξεκαθαρίσει αν ήταν εκείνη πίσω από το τηλεφώνημα με αλλοιωμένη φωνή.

Η μήνυση στον Μάνο Δασκαλάκη
«Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ρούλα Πισπιρίγκου, υπάρχει και η θλίψη των ημερών και η όλη κατάσταση που δεν βοηθά. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πιστεύει ότι δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, ωστόσο είναι δύσκολο. Η πάγια θέση της είναι ότι δεν εμπλέκεται στον θάνατο των παιδιών, μένει σταθερή από την αρχή μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν ζητήματα που ανακύπτουν από την ημέρα της απώλειας της Τζωρτζίνας. Πράγματι έχουν προκύψει κάποια ζητήματα και να ελέγξουμε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την κατηγορία. Υπάρχουν τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά της υπεράσπισης, έχουμε αναθέσει σε τεχνικούς συμβούλους να συντάξουν το πόρισμα τους για τον θάνατο της Τζωρτζίνας», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στο MEGA.

«Μας ενδιαφέρει να αποδείξουμε ότι η κεταμίνη δεν δόθηκε από την κατηγορούμενη», πρόσθεσε.

Για το τεστ πατρότητας και τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως, «υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά της 33χρονης, για το τεστ πατρότητας. Και οι δύο γονείς είχαν πάει να υποβληθούν σε γονιδιακό έλεγχο και τότε ο Μάνος Δασκαλάκης δεν φαινόταν να είχε αμφιβολίες τότε για την πατρότητα, αυτό ίσως θα έπρεπε εάν ήταν αλήθεια, να τον απασχολήσει νωρίτερα. Το ζευγάρι δεν έχει επαφές πλέον, δεν έχουν καλές σχέσεις. Από την πρώτη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου, αρνείται τις κατηγορίες και δεν έχει επιρρίψει καμία ευθύνη στον Μάνο Δασκαλάκη. Δεν είχε την ηθική και συναισθηματική στήριξη από τον ίδιο».

«Θα καταθέσουμε μήνυση εάν προσφύγει σε τεστ πατρότητας ο Μάνος Δασκαλάκης», αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αποφεύγει η Ρούλα να ξεκαθαρίσει αν ήταν εκείνη πίσω από το τηλεφώνημα με αλλοιωμένη φωνή.

«Δεν έχω απάντηση για το εάν είναι η ίδια στο παραπλανητικό τηλεφώνημα, είναι κάτι που θα το συζητήσω μαζί της τις προσεχείς ημέρες. Δεν προκύπτει από κάπου ότι είναι έμμεση παραδοχή της κατηγορίας. Θα το χαρακτήριζα ως αφελή και εφηβική συμπεριφορά εάν ήταν εκείνη στο τηλεφώνημα. Προς το παρόν αυτό το τηλεφώνημα δεν είναι μέρος της δικογραφίας», τόνισε σχετικά με το άγνωστο τηλεφώνημα σε δημοσιογράφο.

«Δεν σκέφτηκα ούτε μία φορά να παραιτηθώ από την υπόθεση. Βρίσκομαι στη μέση γιατί αυτά που λέει και αυτά που ακούγονται ούτε επιβεβαιώνονται ούτε ούτε διαψεύδονται. Όσο αφορά στις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, εστάλησαν 27 διαφημίσεις στον υπολογιστή της, τις οποίες δεν άνοιξε ποτέ», κατέληξε.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *