Με Μαυρογιάννη θα επιδιώξει να…φέρει την αλλαγή το ΑΚΕΛ

Mε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιδιώξει την αλλαγή διακυβέρνησης το ΑΚΕΛ. Μετά από εξαντλητική συζήτηση το Σαββατοκύριακο, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος επικύρωσε την εισήγηση του πολιτικού γραφείου έχοντας την ίδια ώρα στο τραπέζι και το όνομα του Αχιλλέα Δημητριάδη. 52 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ του διαπραγματευτή, 37 υπέρ του κ. Δημητριάδη και 9 μέλη τήρησαν αποχή. 

Η συζήτηση στις κομματικές ομάδες βάσης αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να διαφανεί το μέγεθος της αντιπροσώπευσης των αντιδράσεων που διατυπώνονται επί της απόφασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «Μια νέα εποχή ξεκινά. Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ προτείνει Αντρέα Μαυρογιάννη για να γυρίσει ο τόπος σελίδα».

Σε γραπτή του δήλωση ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εκφράζει την ετοιμότητα του να μπει στη μεγάλη μάχη για να ανεβάσουν όπως αναφέρει τον τόπο και την κοινωνία ψηλότερα. 

«Με τιμά και με συγκινεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ να προτείνει το όνομα μου στα μέλη του κόμματος ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Με ταπεινοτητα και σεμνότητα, ευχαριστώ θερμά για την μεγάλη τιμή που μου κάνει και την εμπιστοσύνη που μου επιδεικνύει το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς, ένα κόμμα συνυφασμένο με τους αγώνες του Κυπριακού λαού για κοινωνική πρόοδο αλλά και το διαχρονικό αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας. Σέβομαι απόλυτα τις δημοκρατικές διαδικασίες του ΑΚΕΛ και θα αναμένω με απόλυτο σεβασμό, την τελική απόφαση» προσθέτει.

Στην αιτιολόγηση της απόφασης, η Κεντρική Επιτροπή αναφέρει πως ο Αντρέας Μαυρογιάννης διαθέτει ένα πλούσιο πολιτικό βιογραφικό και διεθνή εμπειρία.

“Συνεργάστηκε με σειρά Προέδρων υπηρετώντας την πατρίδα ως διπλωμάτης και διαπραγματευτής. Είναι βαθύτατος γνώστης του Κυπριακού και αδιασάλευτα προσηλωμένος στην ανάγκη λύσης σύντομα στο Κυπριακό, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Διαθέτει επίσης μια αξιόλογη διοικητική εμπειρία με χαρακτηριστική απόδειξη την επιτυχημένη παρουσία του στη θέση του Υφυπουργού της κυβέρνησης Χριστόφια για την πραγματοποίηση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ”, προστίθεται.

Σε επίπεδο κομματικών ομάδων βάσης, αναμένεται να διεξαχθούν ψηφοφορίες και εν τέλει η διαδρομή αυτή θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου στο πλαίσιο της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης.

Μέχρι τότε το ΑΚΕΛ αναμένεται να επιδιώξει νέες συναντήσεις με κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλες οργανώσεις έχοντας πια συγκεκριμένη πρόταση για υποψήφιο. 

Πηγή: alphanews.live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *