Έκαψαν μπάλες σανού και έριξαν γάλα στην είσοδο του Προεδρικού

Μπάλες σανού, δεκάδες βαρέλια γάλα στον δρόμο, φωνές και ένταση συνθέτουν το σκηνικό έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων που εκπέμπουν SOS για τον κλάδο που καταρρέει λόγω της ραγδαίας αύξησης τιμών. 

Αιγοπροβατοτρόφοι πορεύθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για την μη εφαρμογή προτύπου χαλουμιού ΠΟΠ που δεν τους επιτρέπει να αυξήσουν και τις τιμές του γάλακτος το οποίο πωλούν στους τυροκόμους. Με την αύξηση των τιμών των σιτηρών λένε πως βρίσκονται σε απόγνωση και πως σύντομα ενδέχεται να μην μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους.

Οι δρόμοι έξω από το Προεδρικό γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν μπλοκαριστεί από βυτιοφόρα ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

SOS από αιγοπροβατοτρόφους: “Κυνηγάμε το κράτος να εφαρμόσει τη νομοθεσία”
“Ζητάμε αύξηση στο γάλα, να σταματήσει η γαλακτόσκονη για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας”, δήλωσε ένας κτηνοτρόφος κάνοντας λόγο και για δυσβάσταχτο κόστος στις ζωοτροφές. “Είναι οικογένειες που έχουν τέσσερα και πέντε μωρά. Μας είπαν ότι τα 5 εκατ. θα τα δώσουν αλλά δεν είναι ικανοποιητικό ποσό”. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παναγροτικού, Κυριάκος Καϊλάς χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτιση των αιγοπροβατοτρόφων. 

“Οι παραγωγοί μπορούν να αυξήσουν τις ποσότητες με γρήγορους ρυθμούς όμως πρέπει να αμοίβονται, δεν μπορούν να επιδοτούν το ίδιο το προϊόν. Θέλουμε να πληρωνόμαστε το προϊόν στην τιμή που πρέπει.”.  

Πηγή: alphanews.live

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *