Βγαίνουν ξανά στους δρόμους οι εννέα κοινότητες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρί

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα συμβαίνουν στη περιοχή, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο λατομείο Βασιλικού.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή Εννέα Κοινοτήτων Περιοχής Βασιλικού καλεί τους κατοίκους της περιοχής, σε έκτακτη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου, στις 9:00 το πρωί στην περιοχή της πυρκαγιάς, στο λατομείο Βασιλικού. Στο σχετικό κάλεσμα της η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει πως «Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για να εκφράσουμε την αντίθεση μας για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας».

24 ώρες μετά, συνεχίζονται οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς στο Μαρί
Στο μεταξύ, μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης που βρίσκονται στη περιοχή, εικοσιτέσσερις ώρες μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς σε σωρό από λάστιχα, στο λατομείο Βασιλικού.

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, εκτιμάται ότι ο χρόνος πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος, καθώς η φύση και οι ιδιότητες του φλεγόμενου υλικού (ελαστικά) καθιστά το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *