“Ή τώρα ή ποτέ” λέει ο Χατζηπαντέλα για τα εφημερεύοντα ιατρεία

Αισιόδοξος ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα και θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία τα εφημερεύοντα ιατρεία, εμφανίζεται ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα από το στούντιο της εκπομπής Alpha Καλημέρα.

Ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη επιλύθηκαν πολλά προβλήματα και αυτό που εκκρεμεί είναι ο χώρος που θα στεγαστούν τα εφημερεύοντα ιατρεία. Άκουσε προσεκτικά όλους τους φορείς, όπως ανέφερε και δηλώνει ότι “θα υπάρξει συνεννόηση από όλες τις πλευρές και θα βρούμε τη λύση”.

“Ή τώρα ή ποτέ” λέει ο Υπουργός Υγείας εξηγώντας πως αν δεν τεθούν σε λειτουργία σε μια με δύο εβδομάδες, δεν θα τεθούν ποτέ, ούτε τον Σεπτέμβριο.

“Προσπαθούμε εδώ και τρία χρόνια να κάνουμε εφημερεύοντα ιατρεία και λίγο πριν εφαρμοστούν κάτι συμβαίνει.”

Τις επόμενες ημέρες θα δει έναν προς έναν τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να βρεθεί η λύση και να διατεθούν προς τους ασθενείς.

Η σύσκεψη της Τετάρτης μεταφέρθηκε για την Πέμπτη, λόγω της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας του Ισραήλ στην Κύπρο με τον οποίον αναμένεται να υπογραφεί μια σημαντική συμφωνία για πρόσβαση στα νοσηλευτήρια του Ισραήλ.

Την Πέμπτη, στη νέα σύσκεψη, αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα εφημερεύοντα ιατρεία.

“Πιέζουμε συνεχώς” για τις Πρώτες Βοήθειες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αναφέρει ο Υπουργός εξηγώντας ότι χρειάζονται μικρές υποδομές, μέχρι να χτιστεί νέο κτίριο και να γίνουν προσλήψεις κάποιων γιατρών.

“Αν εξαρτάτο από εμένα θα έπαιρνα το μυστρί και θα έχτιζα εγώ τις Πρώτες Βοήθειες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηπαντέλα.

Πηγή: Alpha Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *